NHL play-offs: Hurricanes zorgen voor volgende stunt

Door

De play-offs in de NHL zijn in volle gang en na deze Game 7 zetten we een punt achter de eerste ronde. Bij SportAmerika houden we je ook tijdens het vervolg van deze play-offs elke dag op de hoogte van de ontwikkelingen.DE HEADLINES

De fans in Washington zaten nog maar net op hun stoel of ze konden alweer gaan staan. Na ruim twee minuten schoot André Burakovsky z’n eerste goal van de play-offs binnen en vier minuten later klopte ook Tom Wilson Canes-goalie Petr Mrazek. De Carolina Hurricanes bewezen deze serie al over veerkracht te beschikken en die veerkracht kwam ook in Game 7 weer naar boven. Sebastian Aho scoorde shorthanded de aansluitingstreffer, maar deze werd gevolgd door de 3-1 van Evgeny Kuznetsov. Voor de Rus pas z’n eerste van het postseason. Ook dit was niet genoeg voor de Washington Capitals. Teuvo Teravainen en Jordan Staal brachten de Canes langszij. De teams maakten zich vervolgens op voor een lange OT. Carolina had opeens de touwtjes in handen en waren beter dan de uitgebluste Caps. Pas in 2OT viel de beslissing dankzij Brock McGinn. Hij dompelde Washington in rouw.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

EINDSTAND: Carolina wint 4-3

Nog maar weer een verrassing in de eerste ronde van de Stanley Cup. Met Washington sneuvelt ook de laatste divisiewinnaar en is dit postseason opnieuw een stunt rijker. De Capitals kwamen in deze serie maar niet los van de Hurricanes, die met name in Game 7 frisser oogden dan de titelverdediger. De ploeg was misschien wel iets te afhankelijk van Alex Ovechkin, die met 9 punten gewoon weer zijn troepen aanvoerde. Nicklas Backstrom droeg met 5 goals en 3 assists ook zijn steentje nog wel bij, maar Kuznetsov scoorde pas in Game 7 z’n eerste van de play-offs. Daarnaast was Braden Holtby net iets minder dan vorig jaar. De Hurricanes zien we in de tweede ronde terug tegen de New York Islanders. Opnieuw begint Carolina aan deze serie als de underdog, maar Rod Brind’Amour en z’n mannen bewezen al dat ze zich daar niets van aantrekken.

Cover photo: James Guillory/USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen