NBA Playoffs 2019: Lillard schiet Blazers langs Thunder

Door

Tijdens dag 11 van de NBA Playoffs stal Damian Lillard namens de Portland Trail Blazers de show. Met een driepunter vanaf de middenlijn schoot hij de Blazers naar de volgend ronde. Ook de Raptors en de 76ers bereikten afgelopen nacht de volgend ronde, zei het een stuk makkelijker. De Nuggets wonnen het vijfde duel tegen de Spurs en staan zo 3-2 voor in de serie.


GAME 5: PORTLAND TRAIL BLAZERS 118 – 115 OKLAHOMA CITY THUNDER


THE HEADLINES

Op spectaculaire wijze hebben de Trail Blazers afgelopen nacht de volgende ronde weten te bereiken. Damian Lillard schoot op weergaloze wijze met een game-winner zijn team langs de Thunder. Gedurende het vijfde duel konden beide teams even genieten van een voorsprong van tien punten. In de eerste helft waren dat de Thunder, in de tweede helft de Trail Blazers. Met zeven minuten te gaan leken de Thunder een zesde wedstrijd afgedwongen te hebben.

De bezoekers hadden namelijk in de slotfase een voorsprong van 15 punten. Deze voorsprong verdween vervolgens als sneeuw voor de zon. De Blazers bleven scoren en de Thunder kregen de bal niet meer door de basket heen. Damian Lillard besloot de fantastische comeback van de thuisploeg met een game-winner vanaf nagenoeg de middenlijn af te ronden. Paul George kon alleen maar toekijken hoe Lillard de Blazers naar de volgende ronde schoot.

Lillard, die sowieso een fantastische serie heeft gespeeld, zou met een ongekende statline eindigen. De point guard scoorde 50 punten met 10 driepunters en voegde daar nog even zeven rebounds, zes assists en drie steals aan toe. Hij was dan ook nagenoeg in zijn eentje verantwoordelijk voor het bereiken van de volgende ronde. Bij de Thunder waren Paul George en Russell Westbrook vanzelfsprekend de uitblinkers. De 36 punten van George en de triple double van Westbrook (29 PTS, 11 REB, 14 AST) waren echter niet genoeg om een zesde duel af te dwingen.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Trail Blazers zullen na donderdag of zaterdagnacht weten wie in de volgende ronde de tegenstander is. De Nuggets en Spurs zijn nog in een hevige strijd verwikkeld. De volgende serie van de ploeg uit Portland zal dan waarschijnlijk ook pas na aankomend weekend gaan beginnen.


GAME 5: DENVER NUGGETS 108 – 90 SAN ANTONIO SPURS


THE HEADLINES

De enige serie die momenteel nog een beetje spannend is, is na afgelopen nacht in het voordeel van de Nuggets. Dankzij een fantastische wedstrijd van het hele team werden de Spurs van begin tot eind gedomineerd en kwamen de Nuggets op een 3-2 voorsprong. Op een gegeven moment liep het verschil zelfs even op naar meer dan twintig punten, waarna de Spurs in de slotfase het verschil alsnog onder de 20 kregen.

Bij de Nuggets was Jamal Murray de topscorer. Met 23 punten, vier rebounds, zeven assists en vier driepunters was Murray dan ook de man van de wedstrijd. Er waren bij de Nuggets verder zes andere spelers die meer dan tien punten scoorden. Bij de Spurs was dit juist het probleem. Maar vier spelers van de ploeg uit San Antonio kwamen boven de 10 punten uit. LaMarcus Aldridge en DeMar DeRozan waren de topscorers met 17 punten.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Het zesde duel tussen beide teams staat donderdagnacht om 02:00 Nederlandse tijd op het programma. Als de Spurs dit duel winnen, zal het zevende en beslissende duel zaterdagavond/nacht gespeeld gaan worden. Winnen de Nuggets donderdagnacht, dat wacht in de volgende ronde de Portland Trail Blazers.


GAME 5: TORONTO RAPTORS 115 – 96 ORLANDO MAGIC


THE HEADLINES

Dan gaan we verder met de twee blowouts van afgelopen nacht. De Raptors begonnen matig aan de serie met de Nets door het openingsduel te verliezen. Sindsdien wonnen de Raptors drie duels achter elkaar en kon de ploeg uit Toronto het afgelopen nacht afmaken. Dit gebeurde op indrukwekkende wijze. Vanaf de eerste basket was het al duidelijk dat er voor de Magic niks te halen viel. Na het eerste kwart (19-35) was het eigenlijk wel duidelijk dat de Raptors weinig moeite zouden gaan hebben met de Magic. In de tweede helft werd het gat zelfs meer dan 30 punten. De Magic beperkten de schade uiteindelijk (19 punten verschil), maar het duel werd nooit echt spannend.

Bij de Raptors was Kawhi Leonard de topscorer. Leonard scoorde 27 punten en schoot vijf driepunters binnen. Daarnaast was ook Pascal Siakam uitstekend. De power forward eindigde met 24 punten, zes rebounds en vier assists. Bij de Magic was D.J. Augustin met 15 punten de topscorer. Vier andere spelers van de Magic kwamen net boven de tien punten uit. Het is een behoorlijke anticlimax voor de ploeg uit Orlando na het zo succesvolle begin van deze serie.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De volgende tegenstander van de Raptors is al bekend. De Philadelphia 76ers zullen in de Conference Semi-Finals de opponent zijn. Beide teams zijn uitstekend in vorm en zullen waarschijnlijk komend weekend gaan beginnen aan hun serie.


GAME 5: PHILADELPHIA 76ERS 122 – 100 BROOKLYN NETS


THE HEADLINES

De 76ers dus, die net zoals de Raptors geen lekkere start van hun serie kenden. Ook de ploeg uit Philadelphia verloor het openingsduel, maar won sindsdien drie duels op rij. Deze reeks werd afgelopen nacht zonder enig probleem doorgetrokken naar vier. Ook dit duel was na het eerste kwart (15-32) zo goed als beslist. In het tweede kwart zouden de 76ers er nog een schepje bovenop doen en in het derde kwart was het verschil zelfs meer dan 30 punten. De Nets brachten het verschil nog wel onder de 30 punten, maar dat was het dan ook wel.

De uitblinker bij de 76ers was Joel Embiid. De center schoot 23 punten binnen en greep daarnaast ook nog 13 rebounds. Hij zou daarmee beide categorieën leiden. Bij de Nets waren Caris LeVert en Rondae Hollis-Jefferson de topscorers. De 18 en 21 punten die zij scoorden waren echter bij lange na niet genoeg om ook maar een kans te maken op de zege.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Zoals eerder al benoemd zullen de 76ers in de volgende ronde het mogen gaan opnemen tegen de Toronto Raptors. De serie zal waarschijnlijk komend weekend gaan beginnen. Zo niet, dan zullen beide teams begin volgende week aan hun duels gaan beginnen.

(Cover Photo: Sam Forencich/Getty Images)

Ook leuk om te lezen