NFL ‘Weekend’ Update: Ook Dan Koppen scheurt kniebanden

Door

Divisional Playoffs - Baltimore Ravens v Denver BroncosWat een optimistisch trainingsweekend had moeten worden liep voor in ieder geval drie teams uit op een sof. De Baltimore Ravens moesten even flink slikken na het wegvallen van Dennis Pitta. Bij de Philadelphia Eagles werd getreurd om Jeremy Maclin. Ook de Denver Broncos kregen een tik te verwerken met het uitvallen van startende center Dan Koppen. Hij scheurde zijn voorste linkerkruisband af tijdens een oefening op de training. Hij maakte zes weken geleden zijn comeback in Denver omdat collega center J.D. Walton nog altijd niet fit genoeg is om aan de start te verschijnen van de eerste reguliere wedstrijden. Manny Ramirez zal nu de aangewezen man zijn voor de snaps. Hij startte vorig seizoen als right guard, maar zal flexibiliteit moeten tonen als center. Free agent center Steve Vallos werd vandaag nog toegevoegd aan de selectie, maar of hij starter mag zijn is de vraag. Hij speelt sinds 2007 in de NFL en was slechts negen maal basisspeler. Defensive lineman Derek Wolfe ging dit weekend door zijn enkel en zal de komende weken ook rustig aan moeten doen.

Met de trainingskampen die overal nu zijn begonnen en de Hall of Fame Game (start preseason) van komende zondag mogen we ons nu serieus gaan opmaken voor een nieuw NFL seizoen. Een overzicht van het overige nieuws van afgelopen weekend.

Baltimore Ravens: Het hing al in de lucht, maar de Baltimore Ravens hebben nu officieel veteran tight end Visanthe Shiancoe voor één jaar vastgelegd. Het is een logisch stap na het wegvallen van Dennis Pitta. Shiancoe was al langer in beeld bij de Ravens, maar na het nieuws over Pitta hoefde Baltimore niet lang meer na te denken. Shiancoe speelde vorig jaar een rol in de marge bij de New England Patriots.

Pittsburgh Steelers: Steelers offensive tackle Mike Adams is weer helemaal op de weg terug. Bij een poging tot diefstal van zijn auto werd kreeg hij twee messteken te verduren. Alle drie de daders zijn inmiddels opgepakt en aangeklaagd. Adams viel vorig jaar als rookie in positieve zin op en zou komend seizoen zo maar eens startende right tackle kunnen zijn.

Minnesota Vikings v Chicago BearsPhiladelphia Eagles: Zesvoudig Pro Bowl quarterback Donovan McNabb zal vandaag officieel zijn carrière beëindigen. Hij speelde dertien seizoenen in de NFL, waarvan elf bij de Eagles. McNabb (36) heeft al een tijdje geen bal meer gegooid in officiële wedstrijden. In 2011 speelde hij nog zes wedstrijden voor Minnesota. McNabb is een held in Philadephia. Hij gooide in het groen 216 touchdowns en won precies 100 wedstrijden, waaronder negen in de play-offs.

Arizona Cardinals: Het heeft even geduurd, maar de Cardinals hebben een deal kunnen maken met Jonathan Cooper, hun eerste ronde draft keuze. Cooper kan zeer tevreden zijn met de vierjarige 14,55 miljoen dollar deal. De rookie guard zal komend seizoen waarschijnlijk als starter fungeren op de linkerflank. Daryn Colledge zal daardoor naar de andere zijde moeten verhuizen.

New York Giants: Will Hill heeft toegegeven marihuana te hebben gebruikt. Naar eigen zeggen heeft hij dit gedaan omdat de stress hem teveel werd. Vorig jaar werd Hill nog vier wedstrijden geschorst omdat hij stimulerende middelen had genomen. Eenzelfde schorsing krijgt hij dit seizoen voor drugsgebruik. De safety maakt hiermee opnieuw een slechte beurt bij coach Tom Coughlin die hoopt dat Hill zijn leven eindelijk eens de goede kant op kan buigen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen