NFL Update: Texans ruilen Fitzpatrick weg, halen Hoyer binnen

Door

Tampa Bay Buccaneers v Cleveland Browns

De quarterback situatie voor zowel de Houston Texans als de New York Jets is zojuist een stuk duidelijker geworden. De Texans nemen na één seizoen alweer afscheid van Ryan Fitzpatrick, die voor een hele lage draftkeuze (7de ronde) richting de Jets vertrekt. Daarnaast heeft Houston met Brian Hoyer een concurrent binnengehaald voor Ryan Mallett.

Een paar dagen geleden verlengde Ryan Mallett, die vorig seizoen slechts twee wedstrijden speelde voordat hij geblesseerd raakte, zijn contract al met twee jaar. Daarmee leek Ryan Fitzpatrick, die het seizoen in 2014 begon als quarterback, al op weg naar de uitgang. In New York zal Fitzpatrick naar alle waarschijnlijkheid de back-up worden van Geno Smith, die naar het lijkt nog een kans gaat krijgen om zich te manifesteren als de franchise quarterback van de Jets.

Toch zou het zomaar kunnen dat Fitzpatrick in New York weer opleeft. Bij de Jets wordt de 32-jarige quarterback immers herenigd met offensive coordinator Chan Gailey, de man die in zijn tijd bij Buffalo als hoofdcoach van de Bills het optimale rendement wist te halen uit Fitzpatrick. Met als gevolg, een dik contract waar de Bills al heel snel spijt van kregen.

Ondertussen hoopt Brian Hoyer in Houston op een nieuwe kans als startende quarterback. In Cleveland begon Hoyer afgelopen seizoen in de basis, maar na een goed begin waarin hij 6-3 ging als quarterback van de Browns, ging het snel bergafwaarts. In zijn laatste vijf wedstrijden – waarin hij onder meer verloor van de Texans – verloor Hoyer viermaal, en gooide hij slechts twee touchdowns tegenover negen interceptions (daarvoor had Hoyer een TD:INT ratio van 10:4). Net als Mallett, is Bill O’Brien ook bekend met Hoyer vanwege hun tijd bij de New England Patriots. O’Brien was immers van 2007 tot en met 2011 een assistent in New England, terwijl Hoyer in 2009 werd gedraft door de Patriots.

Overige headlines

  • Ook de naam Cortland Finnegan kan toe worden gevoegd aan het rijtje spelers dat volgend seizoen niet meer in actie komt in de NFL. De 31-jarige cornerback begon zijn carrière als anonieme speler bij de Tennessee Titans, maar werkte zich al snel op tot een betrouwbare cornerback. Na zijn vertrek uit Tennessee ging het echter minder, en daarnaast had Finnegan een discutabele reputatie. Tot drie keer toe werd hij beboet vanwege een opstootje tijdens een wedstrijd, waarvan de meest bekende de ruzie met Texans-receiver Andre Johnson was.

  • De Detroit Lions zullen definitief afscheid nemen van Nick Fairley. Naast het vertrek van Suh, betekent dit dat de ploeg afscheid neemt van twee invloedrijke verdedigers. In eerste instantie leek er sprake van dat de Lions alsnog het contract van Fairley wilde verlengen, maar na de komst van Haloti Ngata was dit definitief van de baan. De 27-jarige Fairley was in 2011, één jaar nadat de Lions Suh hadden gedraft, hun eerste draftkeuze maar ondanks zijn goede prestaties werd hij vaak bekritiseerd vanwege zijn wisselvalligheid.
  • De Oakland Raiders hebben twee veteranen toegevoegd aan hun defensie. De 28-jarige Curtis Lofton, vorig jaar nog uitkomend voor de New Orleans Saints, komt het corps van linebackers versterken, terwijl de grote Dan Williams (27) overkomt van Arizona om de rol van nose tackle in te gaan vullen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen