NFL Update: Johnson verlaat Houston voor divisierivaal

Door

Andre Johnson

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat wide receiver Andre Johnson en de Houston Texans na dertien seizoenen uit elkaar gingen. Daarna gingen al snel de geruchten rond dat AFC South-rivaal Indianapolis één van de voornaamste kandidaten was om Johnson over te nemen, en gisteren maakten beide partijen bekend dat er een akkoord was bereikt.

It’s official I’m a Colt

Een foto die is geplaatst door Andre Johnson (@ajohnson1500) op

Bij de fans van Houston zal de keuze voor Indianapolis, dat vorig jaar de AFC South won ten koste van de Texans, Johnson niet in dank worden afgenomen. De keuze voor de Colts was echter niet bedoeld als wraakactie, zo legt Johnson uit: “Indianapolis biedt mij simpelweg de beste kans om een kampioenschap te winnen. Ik ben er verder niet op uit om wraak te nemen op Houston.”

In Indianapolis tekent Johnson een driejarig contract ter waarde van 21 miljoen. De San Diego Chargers waren ook in de race en waren zelfs bereid om Johnson meer geld te geven, maar al snel werd het ook voor de Chargers duidelijk dat Johnson zijn zinnen had gezet op een vertrek naar de Colts.

Bills halen ‘anonieme’ Ravens quarterback binnen voor concurrentie
Vanaf het moment dat Kyle Orton besloot om met pensioen te gaan zijn de Buffalo Bills druk bezig geweest om de quarterback situatie op te lossen. Terwijl E.J. Manuel, die vorig jaar zijn plek verloor aan Orton, van Rex Ryan een nieuwe kans zal krijgen, werd ook Matt Cassel gehaald. Maar blijkbaar zijn de Bills hier nog niet tevreden mee, want zojuist heeft de ploeg overeenstemming bereikt met de 25-jarige Tyrod Taylor.

Taylor was de afgelopen vier seizoenen in Baltimore de back-up van Joe Flacco, en mede daardoor kreeg hij alleen maar speeltijd in de voorbereiding. In totaal heeft Taylor tijdens het reguliere seizoen 35 passes gegooid, waarvan er negentien aankwamen. Daarnaast was hij goed voor twee interceptions en één touchdown. Na vier jaar bank zitten in Baltimore lijkt Taylor in Buffalo een kans te krijgen om zich te profileren als startende quarterback.

Overige headlines

 • De Tampa Bay Buccaneers brachten vorig seizoen defensive end Michael Johnson binnen en boden hem een vijfjarig contract aan ter waarde van 44 miljoen. Amper één seizoen later heeft Tampa Bay al genoeg gezien, en hebben ze het contract van Johnson ontbonden. Volgens geruchten zou Johnson dolgraag terugkeren naar de ploeg die hij in 2014 verliet: de Cincinnati Bengals.
 • Naast het vertrek van Johnson hebben de Buccaneers van Lovie Smith wel twee versterkingen binnengehaald: defensive lineman Henry Melton tekent voor één seizoen en komt over van Dallas, evenals linebacker Bruce Carter die voor vier jaar tekent.
 • Lovie Smith’s oude team, de Chicago Bears, hebben ook twee veteranen binnengehaald. Wide receiver Eddie Royal komt over van San Diego en tekent voor drie jaar. In Chicago wordt Royal (28) herenigd met Jay Cutler, die in 2008 nog zijn teamgenoot was bij Denver. Met Cutler als quarterback beleefde Royal in 2008 het beste seizoen uit zijn carrière tot dusver. Naast Royal, komt Antrell Rolle de verdediging versterken. De 32-jarige safety tekent, net als Royal, ook voor drie seizoenen.
 • De New England Patriots proberen ondertussen hun pass rush te versterken met de komst van Jabaal Sheard. Sheard (25) kwam de afgelopen vier jaar uit voor Cleveland waarin hij gedurende vier seizoenen goed was voor 23 sacks. De afgelopen twee jaar nam zijn rol echter af, en mede daarom deden de Browns niet veel moeite om Sheard te behouden. Bij New England tekent de 25-jarige linebacker/defensive end voor twee jaar waarin hij elf miljoen zal gaan verdienen.

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Dennis 9 jaar ago

  Colts en Jets de winnaars van free agency tot nu toe. AFC East wordt volgend jaar heel interessant, omdat de Patriots toch wel belangrijke spelers verloren hebben en de Jets, Bills en Dolphins in mindere mate toch sterker zijn geworden.

 2. Oebele Berend 9 jaar ago

  Ik denk dat de Eagles er ook niet slechter op zijn geworden, mits alle blessuregevallen die ze nu binnengehaald hebben weer 100% worden.

  Qua QB zijn ze er zeker niet op achteruit gegaan en ook qua running back zijn ze beter geworden. Als Chip Kelly de boel aan de praat krijgt en er een echt team van weet te smeden, dan zijn ze zeker een geduchte tegenstander voor een plek in de play offs.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen