TNF: Jets troeven Bills op alle vlakken af

Door

De New York Jets (4-5) en de Buffalo Bills (5-3) zijn bezig met een redelijk tot goed seizoen. Toch hebben veel mensen dit niet echt in de gaten, want de Bills en Jets spelen nauwelijks in prime-time. Het onderlinge duel van afgelopen nacht was de enige mogelijkheid voor de twee teams om zich aan het nationale publiek te tonen. Dat ging de Jets een stuk beter af. De thuisploeg troefde de Bills op alle vlakken af en won overtuigend met 34-21.

FIRST DOWN: JETS PASS RUSH KOMT TOT LEVEN

Bills QB Tyrod Taylor had een season-high aan passing yards met 285, maar dit kwam vooral door de hoeveelheid passing plays die Buffalo speelde. De verdediging van de Jets maakte het de quarterback de hele avond moeilijk. De Jets pass rush was tot afgelopen nacht het hele seizoen bijna afwezig geweest. De ploeg noteerde elf sacks in de eerste acht wedstrijden; een aantal dat tijdens TNF bijna geëvenaard werd (zeven stuks). De sacks kwamen ook van zeven verschillende spelers, wat nog maar eens aangeeft dat het een schande is dat de Jets er maar elf hadden tot aan donderdag.

SECOND DOWN: BILLS NIET KLAAR VOOR KORTE WEEK

De Bills en Jets hadden beide zondag gespeeld. De ploegen hadden dus maar drie dagen om zich voor te bereiden op hun wedstrijd. Richie Incognito van de Bills was na afloop duidelijk in zijn oordeel: “Donderdagwedstrijden zijn oneerlijk en bulls***”.

Hoewel Bills head coach Sean McDermott niets wilde weten van de woorden van zijn speler, speelden de Bills zeker alsof ze niet klaar waren voor het duel. De ploeg maakte fouten die het tot dan toe niet had gemaakt. Buffalo begon aan het duel als beste team op het gebied van turnovers (+14). Tegen de Jets verloren de Bills drie keer de bal (net zo vaak als in de eerste zeven wedstrijden bij elkaar) en wisten het team zelf geen turnover te forceren. Ook beging Buffalo maar liefst elf overtredingen, ter waarde van 99 penalty-yards. Met zo’n gebrek aan discipline is het moeilijk winnen.

THIRD DOWN: KRITIEK FORTE HEEFT GEHOLPEN

Matt Forte was zondag zeer kritisch op de coachingstaff van de Jets. De veteraan vond dat er teveel werd gegooid en er te weinig running plays in het spel zaten. Tegen de Bills kreeg Forte de kans zijn gelijk te bewijzen. Buffalo heeft normaal gesproken een top-vijf verdediging tegen de run heeft en een bottom-vijf verdediging tegen de pass, maar Forte was goed voor 77 rushing yards en twee touchdowns.

Naast Forte kwam Bilal Powell ook nog eens tot 74 yards. De Jets behaalden in totaal 194 rushing yards.

FOURTH DOWN: CAREER SEASON JOSH McCOWN

Josh McCown is bezig met het seizoen uit zijn loopbaan en dat op 38-jarige leeftijd. De quarterback van de Jets gooide gisteren zijn dertiende touchdown van het seizoen — een evenaring van zijn beste prestatie — en dat met nog zeven wedstrijden te gaan.

Daarnaast heeft McCown dit seizoen ook al drie rushing touchdowns genoteerd. Het is dat de quarterback het in de vorige drie wedstrijden niet af kon maken in het vierde kwart en een paar dure intercepties gooide. Wie weet hoe ver de Jets anders hadden kunnen komen in de AFC East. Ze hoeven alleen maar naar de Bills te kijken om te zien dat de play-offs nog niet helemaal uit beeld zijn.

(Top photo: ESPN/Twitter)

1 Reactie
  1. Jetsfan 6 jaar ago

    Helemaal eens met je stukje. Ben zeer tevreden met vooral de veelzijdigheid. Eigenlijk is op de meeste terreinen genoeg potentie aanwezig om de komende jaren echt weer regelmatig om de play offs te spelen. Zelfs dit seizoen is er nog van alles mogelijk, behalve tegen de Raiders zijn ze geen enkele wedstrijd weggespeeld en wat jammer van die domme intercepties die McCown tegen kreeg tegen de Dolphins en de Pats. Toch doet hij het over het algemeen natuurlijk boven verwachting. Zo boven verwachting, dat de Jets waarschijnlijk wederom kunnen fluiten naar een goede quarterback volgend jaar. Want die gedroomde QB speelt volgend jaar wel in het Metlife Stadium, maar dan wel in het blauw.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen