NBA Update: Taylors losse handjes & Cubans filosofie

Door
Charlotte Bobcats v Atlanta Hawks
Had Jeffery Taylor (midden) Louis Williams (voor) ook een vlakke willen geven?

De komkommertijd is bijna voorbij en het aftellen is bijna begonnen! Nog een maand en de NBA staat voor de deur en dat betekent dat de dagelijkse nieuwsupdates op SportAmerika steeds meer concurrentie zullen krijgen van afzonderlijke nieuwsberichten. En natuurlijk van onze team previews!

Maar tot die tijd blijven we jullie een fikse dosis dagelijks NBA-nieuws voorschotelen. Heb je die van gisteren gemist? Kijk dan hier!

Jeffery Taylor gearresteerd na huiselijk geweld
Wanneer leren ze het nou eens, de Amerikaanse sportsterren? De handjes moet je noch laten wapperen op het veld, noch in huiselijke sferen. Toch heeft Jeffery Taylor (Charlotte Hornets) zich in een lange, treurige rij mensen gevoegd door zijn vriendin en een andere man in een hotelkamer te mishandelen.

De 25-jarige basketballer hoeft echter nog niet meteen te vrezen voor een schorsing. De regels van de NBA dicteren immers dat een speler pas aangepakt kan worden als hij veroordeeld is. En vooralsnog blijft het in het geval Taylor slechts bij een arrestatie.

Volgens de Washington Post zou die afwachtende houding van de NBA binnenkort wel eens zou kunnen veranderen. Kort na de breed uitgemeten rel rondom football-cultheld Ray Rice, kondigde de daadkrachtige commissioner Adam Silver aan dat hij de regels wil herzien. De arrestatie van Taylor zou wel eens de druppel kunnen zijn geweest.

De Hornets hebben ondertussen laten weten dat ze de zaak zeer serieus nemen. Of dat betekent dat Taylor door hen zal worden bestraft is helaas niet duidelijk. Meer dan een “We zijn op dit moment meer informatie aan het verzamelen, en nemen hierin onze verantwoordelijkheid” lieten de Hornets niet los.

Terugkeer SuperSonics?
Het is een terugkerende kwestie in de geruchtenmolen van de NBA: de Seattle SuperSonics. Sinds het team in 2008 opgedoekt werd en de franchise verhuisde naar Sacramento, duiken er elk jaar wel weer spookverhalen op over een mogelijk terugkeer naar de thuisstad van de Space Needle en Starbucks.

Ook de in de etalage gezette Atlanta Hawks boden genoeg voer voor discussie. En football-speler Russell Wilson deed alvast een duit in het zakje. Wat hem betreft gaan we zo snel mogelijk terug naar de Amerikaanse noordwestkust.

Hoewel de wens in dit verhaal de vader van de gedachte is, filosofeert het gerenommeerde Sports Illustrated vrolijk mee over een terugkeer van de legendarische SuperSonics. De stad ademt sport, zo schrijft auteur. En het schijnt te rommelen bij de Milwaukee Bucks – gaat dat team wellicht imploderen na de slechte resultaten? Genoeg rumoer om het hart van verstokte ‘Seattlites’ alvast wat harder te doen kloppen. En aan de fans heeft het nooit gelegen, getuige dit soort memorabele filmpjes.

http://youtu.be/Dx4cC2XCBoE

Cuban gelooft niet in scorend vermogen
Een opmerkelijke biecht van de eigenaar van de Dallas Mavericks. De steenrijke Mark Cuban, die bekend staat om zijn bijzondere acties, denkt namelijk niet dat basketballers van zijn ploeg individueel meer dan twintig punten per wedstrijd gaan maken. Een boud statement, gezien het scorende vermogen van bijvoorbeeld Dirk Nowitzki.

Cuban is echter van mening dat zijn team aan het ‘evolueren’ is. En niet alleen de Mavericks, de hele NBA verandert. In navolging van de relatief weinig scorende San Antonio Spurs, denkt ook Cuban dat de truc van een succesvolle ploeg schuilt in zoveel mogelijk passen. De meningen binnen SportAmerika zijn hoe dan ook verdeeld.

Paul George op weg terug
Goed nieuws voor de fans van de Indiana Pacers: sterspeler Paul George is na zijn horrorblessure, die hij opliep in de aanloop naar het WK basketbal in Spanje, weer hard op de weg terug. De 2,06 lange small forward is na zijn operatie fit genoeg verklaard om zijn bovenlichaam weer te trainen, en zal binnenkort ook de krukken in de hoek kunnen leggen.

Volgens de artsen van de Pacers zal George volledig herstellen van zijn kwetsuur. En de lange man kan zelf niet wachten. “Het is alleen frustrerend om niet, net als iedereen anders, de voorbereiding van het nieuwe seizoen mee te pakken. Die realisatie is niet makkelijk”, liet George weten aan de Indiana Star. Maar Gods wegen zijn ondoorgrondelijk!

Bosh klaar voor hoofdrol bij Heat
De aandacht van de basketballmedia was vandaag grotendeels bij LeBron James en diens Cavaliers. Maar hoe vergaat het zijn voormalige maatje in Miami eigenlijk, Chris Bosh? De oud-speler van de Toronto Raptors kijkt naar eigen zeggen uit naar het nieuwe seizoen – en zijn nieuwe rol als main man.

“Ik heb er erg veel zin in”, stelt de 30 jaar oude Bosh. “Ik wil Miami laten zien hoeveel ik gegroeid ben de afgelopen jaren. Ik wil ze laten zien wat ik nog meer in mijn mars heb. Het zal niet makkelijk zijn – in Toronto scoorde ik 20 punten per wedstrijd, in Miami slechts 16. Maar ik ben wel veel beter geworden.”

Tweet van de Dag

Ook wij bij SportAmerika krijgen tranen in onze ogen bij dit plaatje: LeBron is truly home.

Foto credits: Getty Images

Ook leuk om te lezen