LeBron James gefocust tijdens Media Day

Door

hi-res-e9e8d7a176f5ab80b6782271eefa1f95_crop_exact

Voor het eerst sinds 13 mei 2010 droeg LeBron James een tenue met het legendarische nummer 23. Tijdens de media day in Cleveland spraken spelers en coach David Blatt de media toe. De meeste aandacht ging echter uit naar de verloren zoon. James was gefocust tijdens zijn praatje met de pers en gooide er heel sporadisch een glimlach uit. Hij kijkt in ieder geval wel uit naar het seizoen en zijn terugkeer in de Quicken Loans Arena.

“Vorige maand beleefde ik al een mooie terugkeer-feestje in Akron. Het voelt goed om weer terug te zijn”, vertelde King James aan de journalisten in de Cleveland Clinic Courts. In 2010 vertrok LeBron naar Miami om zijn kampioensdroom achterna te gaan. Na vier seizoenen en twee titels vond hij het echter tijd om terug te keren naar de stad waar het allemaal is begonnen. Hij besprak zijn terugkeer ook met zijn kinderen. “Ik zei tegen ze dat ik nadenk om terug te gaan naar Cleveland en vroeg wat zij er van vonden. Mijn oudste zoon zei, dus je gaat met Kyrie Irving spelen? Ik zei Ja. Dus we mogen weer naar onze oude school en naar onze oude vrienden? Mijn antwoord was weer: Ja. Toen keken ze elkaar aan en zeiden ze, dan gaan we toch gewoon naar huis?. Zo was het voor mij een makkelijke beslissing.”

Rookie coach
In Cleveland krijgt LeBron te maken met zijn vijfde coach in zijn NBA-carriere. David Blatt is de man die dit team naar een titel moet leiden. Een vraag die tijdens media day veel naar boven kwam is hoe Blatt zich heeft voorbereid op zijn eerste seizoen in de NBA. “Tijdens de Summer League heb ik al het een en ander geproefd, maar dat zal de komende maanden nog intensiever worden. Natuurlijk is het in Europa allemaal wat anders en speelden we niet 82 wedstrijd in een seizoen. Daarnaast speelden we maximaal twee wedstrijden per week, maar daar zal ik wel aan wennen”, aldus Blatt, die vorig seizoen de Euroleague nog won met Maccabi Tel Aviv.

Zijn beste speler is benieuwd naar wat de coach allemaal in petto heeft dit seizoen. “Vanaf morgen gaan we echt aan de slag als team, dan zullen we ook weten wat voor rol we hebben in het team. Het zal ook een paar maanden duren voor ik echt een oordeel heb over het systeem van coach Blatt, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik heb niet alleen vertrouwen in hem, maar ook in assistent Lue en de rest van de technische staff”, vertelde James.

LeBron’s dieet
Journalisten waren ook benieuwd naar het dieet van de superster. “Haha, misschien had ik ook hierover een brief moeten schrijven. Elke zomer ga ik een uitdaging aan. Vorig jaar bijvoorbeeld at ik geen snoep gedurende de zomer, nu is het een wat strikter dieet. Toch heeft het niets met basketball te maken. Natuurlijk ben ik wat sneller nu, maar ik ben 29 en ik kan nog altijd hoog springen. Maken jullie je geen zorgen over mijn gewicht.”

De Cavaliers hebben een drukke zomer achter de rug. Naast de terugkeer van LeBron James en het aantrekken van een nieuwe coach, werden ook spelers als Kevin Love, Mike Miller en Shawn Marion aangetrokken. Daarnaast tekende Kyrie Irving een nieuw contract in Cleveland.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen