NBA Update: Oersterke Butler, Knicks dweilen Hawks op

a0uafhcm6i4asipguikn

Butler scoort 40

Jimmy Butler kan blijven gaan. Zelfs op de tweede avond van een back-to-back en zonder Dwyane Wade om hem bij te staan, gaat Butler in overdrive: hij scoorde 40 punten (op 23 pogingen) om zijn Bulls voorbij de jonge Lakers te stuwen. Dertien van zijn punten kwamen in het derde – beslissende – kwart, toen Chicago definitief de leiding nam. Jonkies D’Angelo Russell en Brandon Ingram stonden erbij als matadors tegenover de onverzettelijke Butler. Het was vooral de bank van de Lakers die het spannend hield. Onder leiding van Lou Williams (14 punten), die een 20-12 run ontstak in het tweede kwart, kon Los Angeles zich handhaven in de eerste speelhelft. Een 15-3 run (waaronder 8 punten van Butler) in het derde kwart maakte korte metten met de thuisploeg.

Naast Butler scoorden nog vier Chicagoans in dubbele cijfers, waaronder Isaiah Canaan. Hij scoorde 17.

Blazers zetten Nets opzij

Zondagavond werd een mooie avond voor Portland: de Trail Blazers zetten season highs in punten én shooting percentage, en kregen op de kop toe een mooie performance van guard C.J. McCollum. Ook verdedigend lijken ze eindelijk te zijn ontwaakt. Vooral in de tweede helft liep alles op rolletjes, waardoor ook aanvallende de domino’s gingen vallen. McCollum scoorde 33 punten en maakten in Q3 het verschil met hun verdediging. Het resultaat? Een 129-109 overwinning om te breken met drie L’s op rij. Evan Turner (19), Damian Lillard (18), Allen Crabbe (14) en Meyers Leonard (14) deden meer dan hun duit in het mandje. De Blazers knalden 57,6 procent van hun schoten raak en converteerden 15 driepunters.

Center Brook Lopez maakt zijn eerste zeven shots en startte sterk, maar hij kon niet verhinderen dat Brooklyn hun vierde contest op rij verloor.

Hawks hebben geen antwoord voor Knicks

Geen Noah? Geen probleem. Zelfs zonder hun zieke center slaagden de Knicks erin om een mooie verdedigende prestatie neer te zetten. De Atlanta Hawks werden met 10 punten verschil opzij gezet in Madison Square Garden. Carmelo Anthony deed een season-high 31 in het mandje en Kristaps Porzingis droeg met 19-11 meer dan zijn steentje bij. Voor de derde keer dit seizoen hield New York zijn tegenstander onder de 100 punten. De Hawks schoten amper 40 procent van hun pogingen raak. Een bucket van Anthony met 3:47 minuten te spelen in het derde kwart, gaf de Knicks een buffer van 15 punten.

De Knicks wonnen hun laatste vier wedstrijden in de Garden.