Lakers boeken nipte zege op Thunder

De Los Angeles Lakers hebben zondag een benauwde zege geboekt in de NBA. Bij Oklahoma City Thunder werd met 90-87 gewonnen.

De Spanjaard Pau Gasol was met 18 punten belangrijk voor de Lakers. Sterspeler Kobe Bryant maakte een punt minder.

,,Zij zijn een hele gevaarlijke ploeg,” erkende Gasol na afloop. ,,Doordat ze nu de beschikking hebben gekregen over Kendrick Perkins zullen ook in de play-offs een team zijn om rekening meet te houden. Maar goed, dat zien we dan wel weer. Het belangrijkste is dat we nu hebben gewonnnen.”

Tot aan het derde kwart liepen de Lakers achter de Thunder aan. Daarin maakten zij echter 21 punten tegenover maar 13 van de thuisploeg en gaven de opgebouwde voorsprong niet meer weg in het laatste kwart.

Vedette Kevin Durant kon ondanks 22 punten een nederlaag voor de thuisploeg niet voorkomen. Het was de eerste keer dit seizoen dat de Thunder drie wedstrijden op rij niet wisten te winnen.

Door de nederlaag hebben de Thunder nu een 36-22 record en blijven ze op een vierde plek in de Western Conference staan. Het gat met de nummer drie, de Los Angeles Lakers, is groter geworden dankzij de nederlaag van vanavond.

De ploeg van Phil Jackson heeft nu een 42-19 record en staat slechts een overwinning achter op de nummer twee in het Westen, de Dallas Mavericks.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Lakers en de Thunder.