NBA Recap: Curry kan vierde nederlaag Warriors niet voorkomen

Drummy

De Golden State Warriors verloren vannacht voor de tweede keer in de laatste drie wedstrijden. De Detroit Pistons waren in eigen huis met 113-95 te sterk. Het betekende de vierde nederlaag van het seizoen voor de Warriors.

Na twaalf minuten spelen, leek er nog geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Golden State. De regerend NBA-kampioen stond namelijk met 30-27 voor. In het tweede kwart blonken de Pistons echter uit. De ploeg scoorde 38 punten (!) en ging daardoor met een voorsprong van zestien punten (65-49) de rust in. De Warriors zouden in het derde kwart wat terugdoen, maar Detroit bleef uitermate sterk spelen. In de laatste twaalf minuten scoorden de Pistons opnieuw meer punten dan de Warriors, waardoor er na 48 minuten een stand van 113-95 op het scorebord stond. Het was niet de grootste nederlaag van Golden State dit seizoen. Eerder werd met een verschil van 23 punten verloren van de Dallas Mavericks.

Door de nederlaag komen de Warriors één overwinning tekort als het gaat om het beste record ooit na 41 wedstrijden (de helft). De Los Angeles Lakers (1971-1972) en de Chicago Bulls (1995-1996) verloren in het verleden slechts drie keer in de eerste 41 wedstrijden.

Kentavious Caldwell-Pope en Reggie Jackson waren aanvallend de grootste uitblinkers aan de kant van de Pistons. Beiden waren goed voor twintig punten. Jackson gaf daarnaast nog eens acht assists. Andre Drummond was wederom een beest als het gaat om verdedigen. De center noteerde een double-double met veertien punten en 21 rebounds. Verder had hij drie blocks. Ook Marcus Morris speelde een goede wedstrijd. De forward had zestien punten, acht rebounds en zes assists.

Stephen Curry kon er weinig aan doen dat zijn team verloor. De regerend MVP van de NBA werd topscorer van de wedstrijd met 38 punten. Daarnaast pakte hij zeven rebounds en gaf hij vijf assists. De enige speler die Curry nog een beetje hielp, was shooting guard Klay Thompson. Hij was goed voor 24 punten en zes rebounds.

De Warriors mogen maandagavond meteen weer aan de bak. De ploeg neemt het dan op tegen de Cleveland Cavaliers (28-10) van LeBron James. Detroit krijgt in eigen huis de Chicago Bulls (23-16) op bezoek.

Clippers verliezen weer eens
De Los Angeles Clippers hadden tien wedstrijden op rij niet verloren, maar gingen vannacht in eigen huis met 110-103 onderuit tegen de Sacramento Kings. DeMarcus Cousins werd met negentien punten en dertien rebounds de topscorer aan de kant van Sacramento. Toch speelden ook Rudy Gay (achttien punten en zeven rebounds), Darren Collison (zeventien punten) en Omri Casspi (zeventien punten) een sterke wedstrijd. Rajon Rondo noteerde net als Cousins een double-double met dertien punten en tien assists.

De Clippers moesten het vannacht doen zonder Blake Griffin en DeAndre Jordan. Griffin is al een tijdje geblesseerd. Jordan was daarentegen ziek. J.J. Redick zorgde voor de meeste punten, 22. Cole Aldrich, die Jordan verving als center, noteerde een double-double met negentien punten en tien rebounds. Chris Paul, die vanwege meerdere persoonlijke fouten maar negen minuten speelde in de eerste helft, had vijftien punten en zeven assists. De point guard raakte vier van zijn elf pogingen.