Speelschema NBA 2015-2016 gepubliceerd

Door

Opening night

Het speelschema van de NBA voor seizoen 2015-2016 is bekendgemaakt. Op de openingsdag, 27 oktober, zal regerend kampioen Golden State Warriors het opnemen tegen de New Orleans Pelicans, brengt verliezend finalist Cleveland Cavaliers een bezoekje aan de Chicago Bulls, en is er een tweede oostelijk onderonsje tussen de Detroit Pistons en de Atlanta Hawks.

De meeste spelers hielden zich op de vlakte wat betreft het nieuwe schema. Alleen Mario Chalmers lijkt zich ruim twee maanden voor de start van het seizoen al druk te maken over zijn eerste wedstrijd. De speler van de Miami Heat zette een gestileerde foto van zichzelf op Instagram met de boodschap dat hij zin had in de openingswedstrijd tegen de Charlotte Hornets. “Come on wit it then”.

O the schedule dropped yesterday. First game vs hornets. O ok Come on wit it then #heatnation

A photo posted by Mario Chalmers (@mchalmers15) on

De wedstrijd tussen de Heat en de Hornets is misschien niet een kraker van jewelste. Gelukkig heeft SB Nation op basis van de vele wisselingen en sudderende vetes een overzicht gemaakt van de tien beste potjes die er op het moment in het speelschema staan.

Zo kijken de journalisten van de bekende sportwebsite uit naar de eerste ontmoeting tussen de San Antonio Spurs en de Portland Trail Blazers, het moment dat LaMarcus Aldridge het tegen zijn oude team op moet nemen. Maar de absolute kraker wordt de ontmoeting tussen de Los Angeles Clippers en de Dallas Mavericks op 11 november. Hoe zullen de doldwaze Dallas-fans zich houden als de wispelturige DeAndre Jordan op bezoek komt?

Belangrijker dan deze ongetwijfeld knetterende duels is de notie dat de NBA een aantal kleine veranderingen in het schema heeft doorgevoerd. Zo is het aantal back-to-back wedstrijden omlaag gebracht, zeker die wedstrijden waarbij veel gereisd moest worden, en is er nog meer dan eerder geschaafd aan de hoeveelheid reiskilometers. Dit alles verleidde Kiki Vandeweghe, senior vice president van de NBA, ertoe om te zeggen dat het speelschema van 2015-2016 “het beste is wat ze ooit hebben uitgetekend.”

Wat vind jij van het speelschema? Naar welke wedstrijden kijk je bijzonder uit? Geef je reactie hieronder!

3 Reacties
  1. Daan Jansen 8 jaar ago

    En als we naar alle wedstrijden willen kijken die op een christelijk tijdstip worden gespeeld kunnen we 11 keer Clippers zien en slechts 1 keer de Spurs.

  2. Marco Post 8 jaar ago

    Pacers vs. Lakers en Pacers vs. Spurs. Terugkeer van Roy Hibbert en David West. Eigenlijk alle wedstrijden van de Pacers.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen