NBA Update: LBJ steunt Bledsoe, ‘Freeman’ doet Iverson na

Door

Detroit Pistons v Atlanta Hawks

Greg Monroe heeft een één jarig ‘qualifying offer’ getekend ter waarde van $5.48 miljoen bij de Detroit Pistons. Beide partijen konden het niet eens worden over een langer verblijf. Hoofdcoach Stan van Gundy zei dat het behouden van Monroe prioriteit nummer één was vanaf het moment dat hij arriveerde.

Monroe heeft al aangegeven dat hij graag weg wilt uit Detroit en was na afgelopen seizoen een beperkte free-agent. Nu hij met een ‘qualifying offer’ nog één jaar blijft in Detroit, maakt het hem volgend jaar een onbeperkte free-agent en kan hij weg uit Detroit.

Voor Detroit de taak om volgend jaar een vervanger te regelen voor Monroe en Bledsoe staat op het lijstje van de Pistons, mocht hij nog geen nieuwe ploeg gevonden hebben.

Kyrie Irving 100%
Vandaag wordt het WK hervat in Spanje en ook Kyrie Irving zal aanwezig zijn. Even werd gevreesd dat hij niet mee zou kunnen doen na een harde val in de wedstrijd tegen Ukraïne. Al snel liet Kyrie zelf weten dat het goed met hem ging, nu heeft ook coach Krzyzewski bevestigt dat Irving wedstrijdfit is.

“Hij heeft de hele training meegedaan. In het begin was het nog pijnlijk voor hem, maar hij heeft de pijn eruit gespeeld. Hij is er klaar voor, 100 procent,” liet Krzyzewski weten. Vanmiddag om 4 uur speelt team USA in Barcelona tegen Mexico. Later op de avond, om 10 uur, speelt thuisland Spanje tegen Senegal.

Verder spelen vandaag nog:
– Frankrijk – Kroatië
– Dominicaanse Republiek – Slovenië

LBJ steunt Bledsoe
Eric Bledsoe en LeBron James kennen elkaar door agent Rich Paul en hebben samen de hele zomer getraind. LBJ is van mening dat de Suns Bledsoe een maximaal contract aan moet bieden en niet een contract van $48 miljoen voor vier jaar.

“Goed gewerkt vandaag met mijn kleine broer @ebled2!! Toekomstige All-star in deze competitie binnen no time. Phoenix maak een keuze,” was de onderschrift van LBJ op zijn foto. De Suns maakte het deze zomer niet makkelijker voor Bledsoe door Isaiah Thomas, als directe concurrent, aan te trekken.

Cousins’ kapsel
Bij aankomst in Barcelona was een knipbeurt hard nodig volgens Cousins en liet hij zijn gemillimeterde kapsel bewerken door een Spaans kapsalon. Wat er precies mis is gegaan met DeMarcus Cousins is voor iedereen nog een grote vraag, maar Cousins is niet blij met zijn nieuwe kapsel.

‘Morgan Freeman’ als Allen Iverson

Allen Iverson was een apart karakter in de NBA. Iedereen herinnert zich de killer crossovers, maar ook de persconferentie waar hij los gaat tegen een reporter die een vraag stelde over de trainingen van de Sixers. Bij ESPN’s Mike and Mike kwam komiek Frank Caliendo langs. Die las enkele maanden geleden de ‘coming home’ brief van LeBron James in de stem van Morgan Freeman. Hij deed dat nog een keer over, maar nu was de ‘practice rant’ van The Answer het onderwerp:

Toegegeven, het origineel blijft uniek en legendarisch:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen