NBA Off-season Preview: New Orleans Pelicans

Door

New Orleans Pelicans v Sacramento Kings

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de New Orleans Pelicans.

Terugblik 2014/2015
Geheel volgens de trend sinds de komst van Anthony Davis presteerden de Pelicans voor het derde achtereenvolgende seizoen beter dan het seizoen ervoor. Daarmee wist New Orleans uiteindelijk, na een verhitte strijd met een door blessure geplaagd Oklahoma City, zich uiteindelijk (na 45-37 record) op de laatste speeldag verzekerd van het achtste play-off ticket in het Westen, waarin het overigens kansloos (0-4 verlies) was tegen Golden State.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Tyreke Evans
Jrue Holiday
Ryan Anderson
Anthony Davis
Quincy Pondexter
Toney Douglas (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Eric Gordon (player option)
Ömer Aşık (unrestricted)
Norris Cole (restricted)
Alexis Ajinça (unrestricted)
Luke Babbitt (unrestricted)
Jimmer Fredette (unrestricted)
Jeff Withey (restricted)
Dante Cunningham (unrestricted)

Draftkeuzes
# 56

Zomerse Focus
1) Versterken met starting small forward via free agency
2) Hercontracteren bankspelers Norris Cole en Alexis Ajinça
3) Versterken met back-up power forward via free agency

Hoewel iedereen verwacht dat New Orleans free agent Aşık een contractverlening zal voorschotelen, is het een legitieme vraag of ze hieraan goed doen. Ondanks de aanwezigheid van de defensief ingesteld Turk verkeerden de Pelicans opvallenderwijs in de onderste regionen qua defensive efficiency. Met een verwachte jaarlijkse salariseis van tien miljoen en de aanwezigheid van Anderson, kunnen de Pelicans beter hun geld kunnen uitgeven aan een echte small forward (zodat Evans terug kan naar de bank), zoals Jae Crowder, waarna nog voldoende geld over is om de belangrijke bankspelers Cole en Ajinça te behouden, alsmede een atletische reserve power forward zoals Thomas Robinson binnen te halen.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Pelicans

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen