NFL Update: NFLPA wil nieuw drugsbeleid

Door

Wes Welker Concussion

Als het aan de NFL Players Association (NFLPA) ligt, wordt er zo snel mogelijk gekeken of er een nieuw beleid voor het gebruik van prestatieverbeterende middelen in de NFL ingevoerd kan worden. Dat zou namelijk betekenen dat een aantal geschorste spelers weer in actie zouden kunnen komen, onder andere Wes Welker.

De baas van de spelersvakbond, DeMaurice Smith, zei vrijdag in een interview met radiostation 106.7 The Fan dat ” de NFLPA niet wil dat spelers slachtoffer zijn, omdat de bond en de league er niet uit konden komen voor het begin van het seizoen.” Als de spelersvakbond erin slaagt om de verandering zo snel mogelijk in te voeren, zou Welker, die vier wedstrijden geschorst is, weer kunnen spelen. Zijn drugsgebruik (amfetaminen) zou dan kunnen vallen onder de verboden middelen, in plaats van de stimulerende middelen. De straf zou in dat geval ingetrokken kunnen worden.

Als een speler wordt betrapt op het gebruik van verboden middelen, komt de speler in eerste instantie terecht in een programma met begeleiders en moet zich regelmatig laten testen. Pas bij meerdere overtredingen wordt een speler geschorst.

Jonathan Martin keert terug

Het is even geleden dat we iets hebben vernomen van Jonathan Martin. Na zijn overstap naar de San Francisco 49ers als gevolg van het bullying schandaal bij de Miami Dolphins, verdween Martin van het toneel. Nu keert de 25-jarige offensive tackle terug en mag hij in zijn eerste wedstrijd zelfs starten als de Niners het seizoen openen tegen de Dallas Cowboys. Martin start in plaats van de geblesseerde Anthony Davis.

Ook defensive tackle Ray McDonald zal gaan spelen bij San Francisco. McDonald werd deze week nog gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen