NFL Update: Galette tekent verbeterd contract en blessure update

Door

New Orleans Saints v Indianapolis Colts

Junior Galette heeft een nieuw en verbeterd contract ondertekend bij de New Orleans Saints. De 26-jarige linebacker verbindt zo zijn lot vier jaar langer aan de Saints en ligt nu nog zes jaar onder contract in New Orleans. Doorheen die zes jaar zal Galette zo’n slordige 41,5 miljoen dollar gaan verdienen.

Ian Rapoport, journalist bij NFL Network, wist te melden dat van die 41,5 miljoen zo’n 23 miljoen gegarandeerd is en dat het hele bedrag kan oplopen tot 48 miljoen dollar wanneer Galette twaalf sacks laat optekenen komend seizoen.

Galette speelt al voor de Saints sinds hij er tekende als free agent in 2010 (hij raakte dat jaar namelijk niet gedraft). Sinds vorig seizoen is hij een belangrijke schakel in de defensie van coach Rob Ryan. Hij liet veelbelovende dingen zien afgelopen seizoen, onder andere twaalf sacks en 40 tackles, en verdiende zo een nieuw contract. Samen met Cameron Jordan hebben de Saints zo een mooi en dynamisch duo in de pass-rush.

Korte Blessure-updates
De reguliere competitie staat weer voor de deur, met morgen de eerste zondag van het nieuwe seizoen, en dus worden blessures nu écht cruciaal. Daarom even een overzicht van belangrijke pionnen die mogelijk verstek moeten geven in de eerste wedstrijd van het nog prille seizoen of net op tijd fit zullen raken.

Sammy Watkins, rookie wide receiver bij de Buffalo Bills en vierde overall draft pick afgelopen mei, lijkt fit te raken voor zijn debuut in de NFL. Na problemen aan de ribben tijdens het afgelopen preseason, lijkt de jongeling nu volledig klaar te raken voor zijn vuurdoop, zondag tegen de Chicago Bears.

San Francisco 49ers wide receiver Michael Crabtree nam woensdag niet deel aan de training door een blessure aan de kuit. Dit zou een domper zijn op de start van wat eindelijk nog eens een blessurevrij seizoen moest worden voor de vaak geblesseerde Crabtree. Nog bij de 49ers moest ook right tackle Anthony Davis verstek geven op training, hij dan weer door last aan de hamstrings.

Cam Newton, quarterback bij de Carolina Panthers bleef dan weer weg van de training omdat hij nog steeds last heeft van een blessure aan de ribben die hem al het hele preseason achtervolgt. Volgens coach Ron Rivera komt de start van het seizoen echter niet in het gedrang.

* Cornerback bij de Jets, Dee Milliner bleef dan weer binnen door een blessure aan de enkel, al wilde coach Rex Ryan hem nog niet uitsluiten voor zondag.

* Een vaste waarde in lijstjes met geblesseerden dan; New England Patriots tight end Rob Gronkowski deed maar gedeeltelijk mee tijdens de training op woensdag. De grote tight end had last van de knie waaraan hij afgelopen seizoen geopereerd werd en krijgt bijgevolg nog geen groen licht van coach Bill Belichick.

* Baltimore Ravensspelers Bernard Pierce (hersenschudding) en Lardarius Webb (rugproblemen) sluiten het rijtje af met spelers die weer probleemloos kunnen meetrainen deze week.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen