NBA Trade Machine: Southeast Division

Door

San Antonio Spurs v Miami Heat - Game Two

Miami Heat
Vorig seizoen misten de Miami Heat de play-offs. De blessure van Chris Bosh woog te zwaar door en ook Dwyane Wade had weer last van een paar kleine blessures. Goran Dragic werd wel gehaald, maar de Sloveense wervelwind kon op korte tijd geen wonderen verrichten. Deze zomer kreeg Wade een salarisverhoging, is Bosh weer helemaal fit, opteerde Luol Deng om te blijven, werd Gerald Green gehaald om de bank te versterken en viel Justise Winslow viel in de draft tot bij de Heat.

Wat de Heat op dit moment het meeste interesseert, is het vermijden van de luxury tax. De club heeft een aantal zware contracten in de boeken staan en zoekt al de hele zomer naar een suitor voor het contract van ofwel Mario Chalmers ofwel Chris Anderson. Het liefst van al zouden ze daar natuurlijk nog wat voor terug krijgen ook…


Miami Heat krijgen Hollis Thompson + 2017 second round pick

Philadelphia 76’ers krijgen Mario Chalmers


Waarom dan niet eens een telefoontje doen naar Philadelphia? De Sixers hoopten om D’Angelo Russell te kunnen draften, maar zagen die naar de Lakers gaan en kozen dan maar zelf voor big man Jahlil Okafor. Met enkel Tony Wroten en Pierre Jackson is pure playmakers gaan de Sixers nergens komen en dus lijkt Chalmers op korte termijn nog niet zo’n slechte optie. Die laatste wil bovendien bewijzen dat hij ook wel wat kan zonder sterspelers naast zich en in Philly krijgt hij daartoe alle kansen.

De Heat verliezen een waardevolle bankspeler, maar besparen met deze trade wel een heleboel dollars. Bovendien zouden ze in dit scenario Hollis Thompson in ruil krijgen. Die raakte de voorbije twee seizoenen telkens 40% van zijn driepunters, een talent dat de Heat wel kunnen gebruiken. In een hoge second round pick kan altijd wat opleveren.

Ook leuk om te lezen