NBA Trade Machine: Southeast Division

Door

PHOENIX, AZ - FEBRUARY 11:  (L-R) Markieff Morris #11 and Marcus Morris #15 of the Phoenix Suns during the NBA game against the Miami Heat at US Airways Center on February 11, 2014 in Phoenix, Arizona. The Heat defeated the Suns 103-97.  NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

Orlando Magic
Op papier hadden de Orlando Magic een vreselijk talentvol team. Maar met jeugdig enthousiasme alleen kom je er niet. Amper 25 overwinningen en geen play-offs dus voor de Magic, die onderweg coach Jacque Vaughn aan de kant schoven. Rookie Elfrid Payton liet wel knappe dingen zien, maar collega Aaron Gordon stond lang aan de kant wegens een blessure. In de afgelopen draft kozen de Magic eens niet voor defense, maar voor offense met Mario Hezonja. En Tobias Harris kreeg een rijkelijke contractverlenging.

De Magic missen wel een paar kernelementen. Zo kunnen ze nog steeds een extra schutter gebruiken, want Payton en Victor Oladipo blinken niet meteen uit met hun schot. Maar prioriteit nummer één in Orlando lijkt een extra big man. Nikola Vucevic kan het niet alleen en Gordon mist de nodige ervaring om nu al als startende PF aan de slag te gaan.


Orlando Magic krijgen Markieff Morris

Phoenix Suns krijgen Channing Frye + 2017 first round pick


Eens bellen naar Phoenix? Daar wil Markieff Morris koste wat het kost weg bij de Suns. Morris is niet meteen een rim protector, wat de Magic kunnen gebruiken, maar hij geeft de Magic wel een extra offensief wapen. Hij heeft namelijk een vrij betrouwbare jumper en kan zo ruimte creëren voor Vucevic in de post en Oladipo/Payton om te driven. Bovendien zorgt Morris ervoor dat Gordon zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen, zonder zich te moeten forceren als starter.

Voor de Suns is geen enkele deal voor Morris perfect. Ze hadden gehoopt dat de forward voor lange tijd aan de club gebonden zou blijven. Niet dus. Dan maar opteren voor de minst slechte optie. Channing Frye kwam tot leven in Phoenix en is dus een vertrouwde veteraan. De first round pick van de Magic, die gokken dat ze tegen 2017 de play-offs halen, moet de pijn van het verlies van Morris verzachten.

Ook leuk om te lezen