MLS Update: Nederlander wil Nguyen, koerswijziging NY Red Bulls

Door

New England Revolution v Chicago Fire

Lee Nguyen is hot! Het komt de speler van New England Revolution op interesse uit Nederlandse hoek te staan. Dat en meer in deze MLS Update.

Nguyen op lijstje Koeman
Lee Nguyen is in de vorm van zijn leven. De 28-jarige spelmaker stuwde New England Revolution naar de finale van de MLS Cup door New York Red Bulls uit te schakelen. Het komt de voormalig speler van PSV op interesse uit Engeland te staan.

New England Revolution v Houston Dynamo

Ronald Koeman zou de Vietnamese Amerikaan op zijn verlanglijstje hebben. De trainer van Southampton heeft met zijn inkoopbeleid en prestaties het vertrouwen van het bestuur gekregen. Daardoor mag de Nederlandse trainer in de winterstop weer een bedrag besteden aan versterkingen. Nguyen zou één van die versterkingen zijn.

Columbus Crew helpt pechvogel
Een mooi verhaal over Columbus Crew. De club uit de Eastern Conference maakte bekend dat het 10.000 dollar sponsort aan een brandweerluitenant die werd getroffen door de bliksem. De pechvogel werd op de parkeerplaats van de club getroffen door de bliksem tijdens een fundraisingactie voor brandweerlieden en politieagenten op 28 juni 2014.

GetWellStu

De familie van Stu Tudor, zoals de luitenant heet, kan de kosten bijna niet meer betalen. Daarom helpt de club hen uit de brand. “We kunnen Columbus Crew niet vaak genoeg bedanken en zijn optimistisch over het herstel”, vertelt zijn partner Lisa op de clubsite. “Hopelijk kan hij snel een wedstrijd van de ploeg bijwonen.”

Ook play-offs populair
De MLS wordt steeds populairder. Dat was eerder al bewezen. Nu blijkt dat ook de play-offs populair zijn, want de kijkcijfers zijn gestegen.

Seattle Sounders FC v San Jose Earthquakes

NBCSN maakte dinsdag bekend dat de drie wedstrijden die het uit heeft gezonden liefst 56 procent meer kijkers heeft getrokken. Ten opzichte van het seizoen 2012 zijn de cijfers met liefst 149 procent gestegen. Wie nu nog durft te beweren dat voetbal niet populair is in Amerika…

Koerswijziging New York Red Bulls
Na de uitschakeling door New England Revolution kan bij New York Red Bulls de focus naar het nieuwe seizoen. De fans van de ploeg uit New Jersey kunnen volgens trainer Mike Petke hoopvol uitkijken naar 2015, want er staat een flinke koerswijziging op het programma.

Philadelphia Union v New York Red Bulls

“Ik denk niet dat ik op dit moment al over het plan mag praten, maar we hebben een heel goed plan voor de toekomst. Dat plan zal waarschijnlijk vragen om begrip van de fans en misschien de media. We willen iets opbouwen, ik wil iets opbouwen en ik denk dat ik een goed beeld heb van hoe we dat moeten gaan doen”, aldus Petke.

Ook leuk om te lezen