MLS Weekend Round-up: Red Bulls halen uit tegen Montreal

New York Red Bulls v Portland TimbersDe New York Red Bulls hebben dit weekeinde een overtuigende overwinning geboekt op Montreal Impact. Montreal, dat over het beste record uit de MLS beschikt, kwam er in de Big Apple niet aan te pas en ging met klinkende cijfers onderuit: 4-0.

De wedstrijd kwam op een gelegen moment voor de thuisploeg. De Red Bulls draaien de laatste weken aardig en het veldspel is verzorgd. Montreal presteert de laatste weken nog steeds erg regelmatig, maar laat wel hier en daar een steekje vallen. Hiervan wilde de thuisploeg gebruik maken, door vooraf aan te kondigen dat de Red Bulls vanaf het begin de aanval zou zoeken, om zo te proberen om in verliespunten gelijk te komen met Montreal.

Niets was gelogen aan het vooraf aangekondigde offensief, want de Red Bulls schoten in de beginfase uit de startblokken. Met verzorgd en dominant veldspel werd Montreal vroegtijdig onder druk gezet. Daarbij kreeg de thuisploeg een zetje in de rug toen Eric Alexander al na acht minuten een fraaie individuele actie af wist te ronden en zo de Red Bulls aan de leiding te brengen. De Red Bulls gingen door en wisten acht minuten later de score al te verdubbelen. Na een goede dribbel en een dito voorzet van Fabian Espindola kon Thierry Henry van dichtbij de 2-0 binnentikken.

In de tweede helft zette het spelbeeld zich voort. Montreal leek niet bij machte om iets te veranderen aan de dominantie van de Red Bulls. Na ruim een uur spelen kon Tim Cahill een perfect afgemeten corner van Thierry Henry (die na het vertrek van Juninho deze situaties voor zijn rekening neemt) al duikende binnenkoppen. Zo was de wedstrijd, waarvan vooraf veel verwacht werd, al na een dik uur beslist. Twee minuten voor tijd moest de gifbeker voor Montreal helemaal leeg, toen ze ook nog een penalty tegen kregen. Peguy Luyindula wist wel raad met dit buitenkansje en zette zo de 4-0 eindstand op het bord.

Portland Timbers 2 – 1 LA Galaxy
En weer geeft LA Galaxy punten weg in de blessuretijd van de tweede helft. Galaxy begon de wedstrijd sterk en kwam na zeventien minuten terecht op voorsprong door een doelpunt van Marcelo Sarvas. Tien minuten later maakte Portland gelijk door een goal van Ryan Johnson. Na dit eerste halfuur ging de wedstrijd redelijk gelijkwaardig verder, waarbij Galaxy de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning als gekeken wordt naar het aantal gecreëerde kansen. Echter, zoals zo vaak dit seizoen, gaven de Galaxy-spelers niet thuis in de laatste minuten van de wedstrijd en ook tegen Portland kostte dit de ploeg een belangrijk punt. Na voorbereidend werk van Diego Valeri kon Andrew Jean-Baptiste in de vierennegentigste minuut de winnende treffer maken voor de Portland Timbers, die met deze winst naar opschuiven naar plek twee in de Western Conference. LA Galaxy bezet momenteel de vierde plaats.

FC Dallas 0 – 3 Real Salt Lake
Real Salt Lake slaagde er middels een knappe zege uit bij FC Dallas in om het gat met nummer twee, Portland, vier punten te houden. Salt Lake, dat de laatste weken een erg sterke indruk maakt, kende verrassend weinig problemen met nummer drie FC Dallas. Javier Morales wist voor rust de score te openen voor de gasten. Toen Ned Grabavoy tien minuten voor tijd de 0-2 maakte was de wedstrijd gespeeld. In blessuretijd mocht ook Olmes Garcia zijn doelpunt nog meepikken en zo kwam de afgetekende 0-3 eindstand op het bord.

New England Revolution 1 – 2 Houston Dynamo
Check de 0-1 van Adam Moffat!

Sporting Kansas City 3 – 0 Toronto FC

San Jose Earthquakes 1 – 0 Seattle Sounders

Vancouver Whitecaps 3 – 1 Chicago Fire