MLS Recap: LA Galaxy hard onderuit in Seattle

Los Angeles Galaxy is zondag hard onderuit gegaan op bezoek bij Seattle Sounders FC. De regerend landskampioen ging voor bijna 61 duizend bezoekers met 4-0 door het stof op bezoek in CenturyLink Field. De thuisploeg zette al na zes minuten de openingstreffer op het bord via Eddie Johnson. Daarna breidden Fredy Montero (’52), Alex Caskey (’61) en Andy Rose (’88) de voorsprong in de tweede helft naar vier treffers tegen nul.

De LA-sterren Robbie Keane, David Beckham en Landon Donovan speelden negentig minuten mee, maar het mocht niet baten. Aanvoerder Donovan was na afloop duidelijk in zijn analyse. “We begonnen slecht, verdedigend, en de hele wedstrijd liep de aanval niet. Daarnaast waren de scheidsrechters ook niet in ons voordeel. Het leek alsof alles tegen ons werd gefloten. Maar we speelden ook wel slecht. Alles bekeken waren we vandaag gewoon niet goed genoeg.”

Door de nederlaag blijft Los Angeles opvallend in de gevarenzone voor het missen van de play-offs. De Galaxy staan op plaats vijf in de Western Conference. De eerste drie plekken geven recht op directe plaatsing voor de play-offs, terwijl de nummers vier en vijf in een onderling duel uit moeten maken wie het laatste vierde ticket krijgt. LA staat met 33 punten uit 24 duels zeven punten voor op concurrent Chivas USA op plaats zes, maar heeft ook vier duels meer gespeeld.

Seattle loopt door de zege drie punten weg van Los Angeles en staat na 22 wedstrijden op 37 punten, goed voor een derde plek in het westen achter Real Salt Lake en leider San Jose Earthquakes.

Portland Timbers – FC Dallas, 1-1