LeBron bekroont historische reeks met record

Door

Detroit Pistons v Miami HeatLeBron James heeft dinsdagnacht tegen de Portland Trail Blazers een unieke prestatie neergezet. De 28-jarige sterspeler van Miami Heat zette zijn historische reeks van vijf wedstrijden met 30+ punten en 60%+ FG voort. Hij is met zijn zesde keer op rij de enige speler die dit ooit presteerde. In 1979 en 1982 noteerden Adrian Dantley en Moses Malone dergelijke cijfers vijf maal op een rij. James toont met dit record aan dat zijn spel nog steeds verbetert en dat hij vooral een hele effectieve scorer is. Vergeet niet dat LeBron gedurende deze reeks ook nog ruim zes assists en zes rebounds noteerde.

Zijn meest opvallende wedstrijd van de zes, die door de Miami Heat allen in winst werden omgezet, was wel die tegen de Bobcats. Hierin maakte de King maar liefst 13 van zijn 14 schoten voor 30 punten en kwam ook nog eens tot acht rebounds en acht assists. Na afloop reageerde James trots op het record. “Als je bedenkt welke spelers mij allemaal zijn voorgegaan, dan is het schitterend dat ik met dit record, of met welk record dan ook, alleen in de boeken kom. Ik ben er stil van.”

Onderstaande afbeelding geeft aan hoe de recordreeks van James tot stand kwam en hoe de shot chart eruit ziet van een basketballer die ruim zeventig procent van zijn schoten maakt.

LBJ Streak

Ook leuk om te lezen