Cabrera bezorgt Tigers winst tegen Indians

Het venijn van het duel tussen de Cleveland Indians en Detroit Tigers zat ‘m zonder meer in de staart. Uiteindelijk zorgde een two-run homerun van Miguel Cabrera ervoor dat de thuisploeg er met de winst vandoor ging, maar daar zag het na 9,5 innings niet naar uit.

Off-day voor pitchers

Beide slagploegen gaven de toeschouwers in Comerica Park waar voor hun geld, want met in totaal dertig hits is het duidelijk dat de pitching staffs van de twee ploeg een zware middag hadden.

De Indians begonnen direct goed aan de wedstrijd door meteen twee keer te scoren. In de tweede helft van deze inning reageerden de Tigers echter direct met één run en hierna volgde een gelijk opgaande wedstrijd. Na de reguliere negen innings stond er een 5-5 stand op de borden, waarna de wedstrijd in de verlenging pas echt losbarstte.

In de tiende inning leken de bezoekers de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Mede dankzij homers van Travis Hafner en Ezequiel Carrera namen zij een 5-8 voorsprong, waarmee de wedstrijd, met closer Chris Perez op de heuvel, beslist leek te zijn.

Blown safe

Zeker toen Perez de eerste twee slagmensen van Detroit uit kreeg, leek zijn dertigste safe nog maar een kwestie van tijd te zijn. De bevrijdende derde out bleef echter uit en na walks voor Alex Avila en Andy Dirks zorgde Austin Jackson er met een two-run double voor dat de spanning weer helemaal terug was in de wedstrijd.

Vervolgens bracht de van de Miami Marlins overgekomen Omar Infante via een single Jackson over de thuisplaat, waardoor de comeback helemaal compleet was.Hierna was het de beurt aan Miggy en hij stelde het thuispubliek niet teleur. Met zijn 27e homerun bracht hij deze knotsgekke wedstrijd tot een einde, waardoor de Tigers in het spoor blijven van de Chicago White Sox.