DC United schuift Columbus Crew eenvoudig aan de kant

Chicago Fire v D.C. United

De (gedeelde) leider in de MLS, DC United, zet Columbus Crew eenvoudig aan de kant en is nu al zestien wedstrijden – alle competities meegerekend – op rij ongeslagen in eigen huis: 2-0. Fabian Espindola en Sean Franklin waren de doelpuntenmakers.

Vroege voorsprong
In de negende minuut had DC al op voorsprong kunnen komen, maar een schot van Nick DeLeon vloog net over. Toch was het niet lang wachten op de eerste treffer. Binnen het kwartier kwam DC United alsnog op voorsprong. Crew nam een corner, maar DC sloeg toe uit de daarop volgende counter. Chris Rolfe stuurde Espindola de diepte in en die ronde keurig af.

De Argentijn had in de negentiende minuut eigenlijk de 2-0 op het bord moeten zetten, toen hij geheel vrijstaand de hoek voor het uitkiezen had. Hij schoot echter op de keeper.

Toeslaan bij het sluiten van de markt
Amper vijf minuten voor het einde van de eerste helft sloeg DC opnieuw toe. Dit keer fungeerde Espindola als aangever toen hij een corner nam. Sean Franklin liep zich goed vrij en kon bij de tweede paal van dichtbij binnen tikken.

Deed Crew dan helemaal niets terug? Jawel. In de blessuretijd van de eerste helft kregen ze zowaar een kans, maar de volley van Justin Meram zeilde over het doel. Al met al wisten de bezoekers in de eerste helft geen schot op doel te mikken.

Tweede helft
Na de rust kwamen twee nieuwe spelers het veld in bij Crew: Kristinn Steindersson verving Meram en Chris Klute kwam binnen de lijnen voor Waylon Francis.

Ze werden zowaar gevaarlijker, wat in de 53ste minuut bijna tot een magnifiek doelpunt leidde. Verse kracht Klute slingerde de bal vanaf de linkerkant voor het doel en Steindersson kopte net binnen de lijnen van het strafschopgebied, de bal net naast het doel.

Columbus Crew deelde nog wat speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk werden ze nimmer meer. Het meeste balbezit was overigens voor de bezoekers uit Ohio, maar dat voordeel wisten ze dus niet om te zetten in doelpunten.

Programma
Aanstaande zaterdag speelt DC United wederom in eigen huis en gaan ze op voor hun zeventiende overwinning op rij. Sporting Kansas City mag proberen daar een stokje voor te steken. Crew neemt het in eigen stadion op tegen Seattle Sounders.

Lees hier de recap van Toronto FC vs. Philadelphia Union, Timbers vs. Whitecaps en Revs vs. Red Bulls.

Foto’s: Getty Images