MLB Update: Roy Halladay zet een punt achter zijn carrière

Door

San Diego Padres v Philadelphia PhilliesRoy Halladay zette maandag een punt achter zijn Hall of Fame loopbaan. De tweevoudig Cy Young Award winnaar tekende symbolisch een contract voor één dag bij de Toronto Blue Jays, de ploeg die hem in 1995 als zeventiende koos in de MLB Draft. Schouder- en rugproblemen noodzaakten de 36-jarige Halladay om zijn geliefde sport vaarwel te zeggen.

Halladay pitchte op 23 september 2013 tegen de Miami Marlins zijn laatste wedstrijd. Hij gooide slechts zestien pitches die niet boven de 83 mph kwamen. Dat zijn cijfers die niet bij Doc Halladay horen die tussen 2008 en 2011 een indrukwekkende reeks produceerde: 2.59 ERA, 160 ERA+, 1.07 WHIP en 6.14 K per BB. Daarnaast voerde hij in die periode de Majors aan innings pitched (969 1/3), complete games (35) en shutouts (11, samen met Cliff Lee).

Enkele hoogtepunten uit Halladay’s carrière. Bijvoorbeeld zijn perfect game tegen de (toen nog) Florida Marlins:

Of zijn no-hitter in Game 1 van de 2010 NLDS tegen de Cincinnati Reds:

Manager Torre, LaRussa en Cox toegelaten tot Hall of Fame
Joe Torre, Tony LaRussa en Bobby Cox zijn op weg naar de Hall of Fame. De managers met het beste winstpercentage werden unaniem gekozen voor een plek in Cooperstown. Zie hier een mooie grafiek met de prestaties van de drie grootheden:

Geen Hall of Fame verkiezing zonder een relletje. Zo ontving Marvin Miller wederom te weinig stemmen om toegelaten te worden. Ach, wie neemt de Hall of Fame nog serieus?

Short Hops

  • Derek Jeter heeft gezegd dat hij zijn voormalig teamgenoot Robinson Cano gaat missen, maar de shortstop is niet verrast dat hij is vertrokken. Cano tekende bij de Seattle Mariners een tienjarig contract ter waarde van 240 miljoen dollar.
  • De Los Angeles Angels zijn Mark Trumbo uitvoerig aan het shoppen tijdens de Winter Meeting. De Arizonda Diamondbacks lijken de meeste kans te hebben op de eerste honkman.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen