Houston naar finale ten koste van Kansas City

Houston Dynamo is er in geslaagd om de finales van de MLS-Cup te bereiken. In de uitwedstrijd tegen Real Salt Lake wist de ploeg te overwinnen. Door goals van André Hainault en Carlo Costley ontstond er een marge van twee doelpunten. Die klap kwam Salt Lake niet meer te boven.

Het duel tussen de nummers één en twee uit de westelijke competitie brandde gelijk flink los. Gesteund door een recordaantal toeschouwers had het team van Sporting Kansas City extra krachten. Het team ging op zoek naar een vroege openingstreffer. Een lastig balletje was het gevaarlijke feit wat daaruit voortkwam, maar Houston-goalie Tally Halle pareerde goed.

De eerste echte groot kans was voor Houston Dynamo. Calen Carr werd in de diepte weggestuurd na onhandig balverlies op het middenveld van Kansas. De spits ging alleen op de keeper af en besloot tot een stift over de keeper heen. Doelman Nielsen liet zich echter niet passeren en strekte zich tot het uiterste en hield de bal knap uit zijn doel.

Na een half uur moest Brad Davis het veld verlaten met een blessure. Na een onschuldig duel in de middencirkel kermde de middenvelder het uit van de pijn. Verder spelen was geen optie voor Davis. Zijn vervanger werd Jermaine Taylor.

Het deerde  Houston niet. De ploeg ging verder waarmee het na een half uur in de eerste helft gestart was: aanvallen. Zeven minuten na rust kreeg de ploeg een vrije trap halverwege de helft van Kansas. Een inzet belandde via de keeper voor de voeten van Hainault. Meer dan intikken hoefde de verdediger niet meer te doen: 0-1.

Nog geen minuut na de eerste treffer kreeg Camargo een uitgelezen mogelijkheid op de tweede. Na een snelle counter was de spits al voorbij de keeper, maar door een magistrale tackle van Matt Besler kon de keeper de bal alsnog pakken. In dezelfde minuut ontstond een scrimmage aan de andere kant, maar opnieuw toonde Tally Hall een goede doelman te zijn.

In het vervolg van de wedstrijd vielen er geen grote kansen meer. De scherpte leek van het duel af te zijn, maar drie minuten voor tijd was daar toch plots weer een doelpunt. Na een mooie steekpass in de diepte dook Carlo Costly op voor het doel. Via de binnenkant van de paal belandde de bal in het goal.

In de laatste minuten deed Salt Lake er alles aan om nog twee doelpunten te maken. De ploeg kwam niet verder dan een ongevaarlijke kopbal en een schotje van afstand. Met het resultaat plaatst Houston Dynamo zich voor de finale op 20 november tegen Los Angeles Galaxy.