Galaxy naar finale na winst op Real Salt Lake

In het duel tussen de twee laatste ploegen uit de westelijke competitie is Los Angeles Galaxy als winnaar uit de bus gekomen. In de tweede helft maakten Robbie Keane en Mike Magee het verschil voor de thuisploeg. Uiteindelijk ging Salt Lake met 3-1 onderuit in Los Angeles.

De eerste grote kans was voor Real Salt Lake. Na een frommelschotje uit een corner kwam de bal van dichtbij tegen allerlei benen aan, maar keeper Josh Saunders kreeg zonder dat hij het doorhad de bal in zijn handen.

De volgende kans was een kopbal die overging. Meer leek er niet in te zitten, maar de scheidsrechter gaf voor een licht duwtje dat werd uitgedeeld een penalty. Het buitenkansje was een eitje voor Landon Donovan. De middenvelder schoot de bal onberispelijk in de rechterhoek: 1-0.

Lang kon Galaxy niet genieten van de voorsprong. Nog geen twee minuten later kreeg Salt Lake een corner. De bal werd ver getrapt, ingekopt en vervolgens verlengd door Saborio, die de keeper verraste in de verre hoek.

Ook de minuten daarna boden genoeg spektakel. Na een mooie aanval drukte Robbie Keane af vanaf tien meter, maar zijn inzet eindigde op de paal. Aan de andere kant haalde Kyle Beckerman vernietigend uit. Ook zijn poging vond het aluminium op zijn weg.

In de tweede helft drukte Los Angeles Galaxy door. Salt Lake werd onder druk gezet en met fraaie passes en voorzetten vond vooral David Beckham zijn medespelers. Ook een kwartier na rust deed hij dat. Vanaf de rechterflank krulde hij op geheel ouderwetse wijze de bal voor het goal. Mike Magee kopte, net als in de twee voorgaande wedstrijden, het doelpunt binnen.

Real Salt Lake gaf zich echter niet gewonnen. De ploeg ging vol op jacht naar de belangrijke gelijkmaker. En daar was Espindola al snel dichtbij. Uit de draai en uit een onmogelijke hoek schoot hij op de lat.

Vijfentwintig minuten voor het einde van de wedstrijd toonde Robbie Keane zijn klasse. Vanaf links stormde hij op het goal af, draaide en kapte om uiteindelijk mooi in de verre hoek te scoren. Met de 3-1 was het grootste verzet van Salt Lake gebroken.

Met de overwinning verzekerd ook Los Angeles Galaxy zich voor de finale in de MLS-Cup. Op 20 november speelt het team tegen Houston Dynamo om het kampioenschap.