NBA Lockout: Deadline aanbod voor spelers

Door

Na een acht uur durende vergadering kwamen de spelersvakbond en de NBA-eigenaars zondag opnieuw niet tot een akkoord. Ondertussen werd wel een (definitieve) deadline gesteld door de NBA. Als het huidige voorstel van de eigenaars niet aanvaard wordt door de spelers voor woensdag zou er wel eens helemaal geen NBA-seizoen kunnen zijn in 2011-2012.

De eigenaren lieten weten dat dit het beste voorstel is dat ze nog zullen doen. Als de spelers deze niet aanvaarden zullen er alleen nog maar slechtere voorstellen komen.

De advocaat van de spelersvakbond, Jeffrey Kessler, die er niet goed opstaat bij NBA-commisaris David Stern, noemde de tactiek van de NBA als ‘bedreigend’ en vond het economische voorstel van de NBA ‘frauduleus’.

“Vandaag is een trieste dag voor onze fans, ons personeel van de arena’s, parking, etc.”, zei president van de spelersvakbond Derek Fisher. “Een heel frustrerende, trieste dag.”

De onderhandelaren van de liga hadden de inkomsten van de NBA eerst 50-50 verdeeld, wat ze al weken wilden bereiken, maar veranderden het dan toch naar 49-51 in het voordeel van de spelers. (In de vorige zesjarige deal hadden de spelers 57 % van de inkomsten en vroeger hadden ze 60% of meer)

“Het voorstel van 51% is frauduleus”, zei Kessler. De spelers wilden met de 51% al 1% geven aan voordelen voor gepensioneerde spelers. Zaken als ziekteverzekering en pensioenen zouden hiermee bekostigd worden, maar de huidige 51% zou eerder toch uitdraaien op 50 aangezien die 51 er zal komen afhankelijk van de groei van de markt. Een markt die momenteel niet lijkt te groeien.

“De spelers zijn consequent geweest”, zei Kessler. Ook Fisher begrijpt niet waarom een deal niet bereikt kon worden. “We hebben alle zaken gedaan om deze deal af te ronden op het economisch vlak”, zei Fish. “Het lijkt gewoon niet goed genoeg te zijn voor deze groep van eigenaars.”

Een dreigende Stern zei dat na dit voorstel een nieuwe zou komen. Die zou de spelers amper 47% van de inkomsten meer gunnen en zou ook een NHL flex cap invoeren. Dat zijn twee zaken die de spelers al hadden afgewezen in het verleden.

Foto: www.lookersmash.com

Ook leuk om te lezen