Geraldo Boldewijn op try-out bij Vikings

Door

Geraldo Boldewijn

Afgelopen donderdag arriveerden rookies, undrafted free agents en spelers die door de organisatie zelf uitgenodigd waren, op het hoofdcomplex van de Minnesota Vikings. Daar vond het Minnesota Vikings’ Rookie Minicamp plaats, een kamp waarin spelers voor het eerst hun opwachting mogen maken in de  – in dit geval – kleedkamer van de Vikings.  Eén van die uitgenodigde spelers was Geraldo Boldewijn, voormalig speler van Boise State en vorig jaar nog bijna verbonden aan de Atlanta Falcons.

Drie dagen van training

Het drie dagen durende kamp vond dus plaatst op het hoofdkwartier van de Vikings. Het gaf een verscheidenheid aan coaches de mogelijkheid om hands-on met de spelers te werken en te kijken wat ze in huis hadden op het gebied van kwaliteit en professionalisme. Naast Boldewijn waren er ook vier andere undrafted free agents van zijn positie (wide receiver) uitgenodigd en daarnaast waren ook alle gekozen spelers aanwezig.

Nederlanders in de NFL

Vorig jaar vocht Boldewijn nog voor een plek op het roster van de Atlanta Falcons. Maar de Amsterdammer, die in de serie Hard Knocks een paar keer voorbij kwam (Check hier de beelden van Boldewijn uit Hard Knocks), miste door een blessure aan zijn hamstring de cut en dus ging de plek naar een andere rookie receiver: Bernard Reedy. Naast Boldewijn kende ook landgenoot Ricky Tjong-a-Tjoe weinig geluk: hij kwam bij de San Diego Chargers op de IR terecht en zag (voorlopig) ook zijn NFL-droom in duigen vallen.

Geen garantie op succes

De try-out is zeker geen garantie op succes, oftewel een contract. Maar het geeft Boldewijn wèl weer de gelegenheid om zijn kwaliteiten te laten zien. Want menig insider, waaronder Atlanta Falcons general manager Thomas Dimitroff, zijn ervan overtuigd dat Boldewijn bepaalde kwaliteiten heeft. Eerder deed de Amsterdammer ook al een workout bij de New England Patriots en meer recent nog, bij de Miami Dolphins.

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
  1. Dennis 6 jaar ago

    Wie weet, echt diep zijn de Vikings niet op WR!

    • Sander Baarsma 6 jaar ago

      Zou fantastisch zijn Dennis, hopelijk heeft die een overweldigende indruk achter gelaten! Mocht het er van komen, dan lees je het uiteraard hier!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen