SportAmerika Football Pool - PJ Walker wint zijn eerste NFL-duel van de Lions

Football pool: drie koplopers op twee punten

Door

Nadat week 10 een vertekende tussenstand opleverde, is inmiddels alles weer normaal in de SportAmerika Football Pool. Echter, voor het eerst hebben we een gedeeld koploperschap waarbij drie koplopers maar liefst twee punten losstaan. Bij nader inzien was Jason Blaauw vorige week de enige koploper, maar Boerkamp en Vrijsen wisten hem deze speelronde te achterhalen. De weekwinnaar was Richard Konijn. Hij was de enige die in deze week vol verrassingen tien duels goed wist te voorspellen. Tenslotte is er nog een eervolle vermelding voor zij die de MNF-totaalscore (51) goed hadden: Toon Aerts, Chris van Dijk, Carina Koelmans en Frank Metsemakers.

SportAmerika Football Pool: top 20 na week 11

Veel struikelblokken in week 11

In tegenstelling tot voorgaande weken waarin de scores overwegend hoog waren, vielen ze ditmaal wat tegen. Dit had vooral te maken met vijf duels die beide kanten op konden en maar liefst drie upsets. De ontmoetingen die golden als een dubbeltje op zijn kant waren Cincinnati – Washington, Detroit – Carolina, New England – Houston, Baltimore – Tennessee en LA (Rams) – Tampa Bay. Cincinnati verloor het duel nadat Burrow het veld moest verlaten met een zware knieblessure en Tampa Bay leed vooral onder de wisselvallige offense. Detroit speelde een onthutsend slechte wedstrijd en de andere twee duels waren nagelbijters. Uiteindelijk trokken daar de Texans en Titans aan het langste eind.

De drie upsets werden veroorzaakt door de Broncos, Colts en Cowboys. “America’s team” leek herboren bij de terugkeer van Andy Dalton en won verrassend van de Vikings. De sterke defense van de Colts en hun efficiënte offense waren de Packers te machtig. Tegelijkertijd had Tua een zware avond tegen Denver. Eerder verklaarde hij nog dat hij niet had verwacht dat het zo makkelijk zou zijn in de NFL. Toen hij werd gewisseld voor Fitzpatrick – overigens niet om een blessure – zullen die woorden vast geregeld door zijn hoofd hebben gespookt.

In speelronde 12 staan er veel ogenschijnlijk eenzijdige duels op het programma. Hier en daar valt echter een pareltje te ontdekken. Zo nemen de Bills het op tegen de Chargers van wonderkind Justin Herbert en spelen de Colts en Titans om de koppositie in de AFC South. Een even belangrijke ontmoeting is die tussen de Ravens en Steelers. Baltimore kan hier één van de laatste strohalmen grijpen om alsnog de play-offs te bereiken. Pittsburgh is dit seizoen echter van ongekend niveau. Lees onder de afbeelding welke upsets onze NFL-redactie in speelronde 12 verwacht!

SportAmerika Football Pool: top 20 van week 11

Week 12 upsets

Chris van Dijk: de Los Angeles Chargers verslaan de Buffalo Bills

Misschien is het meer de hoop dan de verwachting, maar ik gun Justin Herbert wel een aansprekende zege die hoort bij zijn aanstaande “Rookie of the Year”-titel. De mogelijkheden zijn er in ieder geval. De verdediging van de Bills is dit jaar niet zo goed als vorig jaar, dus Herbert kan er lekker op gaan scoren. Daar staat tegenover dat Josh Allen wel een stuk beter is dan vorig seizoen. De defense van de Chargers is ook niet heel goed. Maar Joey Bosa kwam afgelopen week weer terug, en dit kan wel eens net het zetje zijn wat de Chargers nodig hebben.

Vorige week voorspelde Chris de Titans over de Ravens correct (30-24 OT). Overall record: 5-5

Luuk Dokter: de Baltimore Ravens verslaan de Pittsburgh Steelers

De Steelers verloren eerder al hun bye-week aan een team dat niet kon omgaan met COVID en nu kost het hen een Thanksgiving primetime duel. Je reinste competitievervalsing, aangezien bijvoorbeeld Las Vegas gewoon moest aantreden met drie spelers minder en een d-line die een week niet kon trainen. De Ravens worden hier ernstig bevoordeeld, maar dat is het geluk van de MVP op je roster. Helaas zal de terugkeer van enkele Ravens spelers voldoende zijn om de Steelers, geheel tegen de verwachting in, aan de zegekar te binden.

Vorige week voorspelde Luuk de Colts over de Packers correct (34-31). Overall record: 4-6

Ton de Vries: de New England Patriots verslaan de Arizona Cardinals

Daar moeten ze wel hun running game voor terugvinden, want daarmee versla je de Cardinals. Ik heb daar wel vertrouwen in. Gezien hoe Cam nu staat te gooien, kunnen ze flink gaan variëren. De Cardinals moesten hard werken voor hun yards tegen de zwakke Seahawks defense en dat is geen goed teken. Daarnaast lijkt Murray licht geblesseerd aan zijn schouder. Dit wordt een spannend duel; beslist met een field goal in het voordeel van de Patriots.

Vorige week voorspelde Ton de Falcons over de Saints fout (24-9). Overall record: 3-7

Toon Aerts: de Tampa Bay Buccaneers verslaan de Kansas City Chiefs

Wat doet Tom Brady doorgaans wanneer hij – op z’n minst in zijn eigen hoofd – vernederd wordt? Harder terugslaan. Hij heeft er weer een reden bij om alle haters een poepje te laten ruiken, want nu krijgt hij het in primetime niet meer gebolwerkt. De Chiefs, ondanks dat ze een formidabel team zijn, geven toch steeds aardig wat punten op. Nu staan ze ook nog eens tegenover één van de betere defenses van de NFL. Ik verwacht dat ze gaan struikelen in een shoot-out en dat Tom Brady de criticasters opnieuw het zwijgen zal opleggen.

Vorige week voorspelde Toon de Jets over de Chargers fout (34-28). Overall record: 1-9


Cover foto: Jim Dedmon/USA Today Sports

Lees hier alle berichten over de SportAmerika Football Pool. Beluister nu de SportAmerika NFL Podcast op je favoriete podcast platform!

Ook leuk om te lezen