Falcons niet geïnteresseerd in Clowney

Door

Capital One Bowl - Wisconsin v South Carolina

De afgelopen week werden met name de Atlanta Falcons in verband gebracht als mogelijke tradepartner voor de Houston Texans die de eerste keuze in de aankomende NFL Draft hebben. Toch is Atlanta, ondanks de vele contacten die zijn gelegd met Clowney en zijn management, niet geïnteresseerd in een trade met Houston om zodoende Clowney krijgen, zo meldt het Houston-based radiostation SportsRadio 610.

Dat de Texans voor Jadeveon Clowney gaan is echter ook geen zekerheid. Volgens Houston Chronicle verslaggever John McClain is het vrijwel zeker dat de keuze gaat vallen op Johnny Manziel of Jadeveon Clowney. De Texans zouden ook gecharmeerd zijn van linebacker Khalil Mack en UCF quarterback Blake Bortles, maar beide spelers worden niet als de juiste optie beschouwd voor de eerste keuze en zijn enkel een optie als ze omlaag traden.

Ondertussen blijft het dus mogelijk dat Houston besluit om haar eerste keuze weg te traden, maar Atlanta lijkt hierbij geen rol te gaan spelen. De laatste keer dat de eerste keuze werd weggetrade was precies tien jaar geleden toen de San Diego Chargers met hun eerste keuze Eli Manning kozen om hem vervolgens via een trade met Phillip Rivers naar de New York Giants te brengen.

Hetzelfde scenario zou ook tijdens deze draft denkbaar kunnen zijn. Als de Texans echt Johnny Manziel willen, maar hem niet als eerste willen kiezen, dan kan de keuze alsnog op Clowney vallen en kunnen ze de defensive end vervolgens gebruiken in een trade met een team dat Manziel kiest om er zodoende meer waarde uit te halen. Zo’n strategie is echter niet zonder risico’s en gezien het feit dat zowel Jacksonville als Cleveland met de derde en vierde pick in verband worden gebracht kan dat nog best lastig worden.

Wat de Texans echt gaan doen zal volgende week vrijdag blijken, als op 9 mei de NFL Draft wordt gehouden. Ondertussen blijft de geruchtenmolen rustig doordraaien.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen