Eagles en Browns maken startende QB bekend

Door

Washington Redskins v Philadelphia EaglesHet hoge woord is eruit. Hoofdcoach Chip Kelly zal zijn eerste seizoen bij de Philadelphia Eagles starten met Michael Vick als No. 1 quarterback. De keuze voor Vick is geen verrassing, omdat de quarterback zich prima thuis lijkt te voelen bij de snelle aanval die Kelly voor ogen heeft. In de voorbereiding speelt Vick tot nu toe efficiënt en zijn uitstraling lijkt eindelijk volwassen. Eerder kondigde coach Kelly aan te zullen wachten met zijn keuze tot het begin van het reguliere seizoen.

Daarvan is hij nu dus teruggekomen en met een duidelijk statement is er nu in ieder geval duidelijkheid en rust. Nick Foles was de belangrijkste concurrent voor Vick, maar zal dus als backup zijn plek moeten zien te vinden. Vick zal dit seizoen zijn waarde moeten aantonen, want hoe meer hij speelt hoe meer hij financieel binnenloopt. Bij het spelen van een volledig seizoen verdient hij anderhalf miljoen dollar extra.

Browns gaan voor Weeden
Cleveland Browns MinicampOok de Cleveland Browns hebben bekend gemaakt wie hun startende quarterback is voor het nieuwe seizoen. Niet Jason Campbell, maar Brandon Weeden zal 8 september de seizoensopener tegen de Miami Dolphins spelen. Er was een zogenaamde competitie bezig tussen de twee quarterbacks, maar niemand had veel hoop voor Campbell. Weeden zette in de twee voorbije oefenwedstrijden prima cijfers neer met 18/25 voor 229 yards en drie touchdowns. Volgens hoofdcoach Robert Chudzinski was de strijd erg close en vanuit het verleden kennen we Campbell ook als een niet onverdienstelijke quarterback. Zo gooide hij in 2009 twintig touchdowns voor de Washington Redskins. De laatste jaren is hij echter nergens meer basisspeler. Zo verscheen hij vorig jaar in twee wedstrijden voor de Chicago Bears waarin hij twee touchdowns én twee interceptions gooide. Weeden staat bekend om zijn ‘sterke arm’ die wel iets accurater moet worden aangezien hij in 2012 maarliefst zeventien interceptions tegenover veertien touchdowns noteerde.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen