New York Jets ontslaan Rex Ryan en John Idzik

Door

New York Jets v Miami Dolphins

Black Monday is officieel begonnen. De New York Jets hebben één dag na hun laatste wedstrijd bekend gemaakt dat zij niet verder zullen gaan met Rex Ryan en John Idzik.

Het was een beslissing die al lange tijd in de lucht hing. Ook dit seizoen speelden de New York Jets geen rol van betekenis met een 4-12 record en vooral John Idzik werd zwaar bekritiseerd door de achterban vanwege zijn falende aankoop- en draftbeleid. Afgelopen week stelde zelfs de website van het team (die vooral bedoeld is om de ploeg in een positief daglicht te zetten) de positie van Idzik ter discussie.

Rex Ryan had naar verluidt voor dit weekend al zijn spullen gepakt nadat hij had meegekregen dat eigenaar Woody Johnson al driftig op zoek was naar opvolgers. Ryan kwam in zes seizoenen bij de Jets tot een record van 46-50 en in 2009 en 2010 leidde hij zijn ploeg richting een AFC Championship Game.

Ryan kondigde afgelopen week al aan dat hij geen zin heeft om als defensive coordinator aan de slag te gaan. Het liefst wil hij ergens anders als head coach fungeren, en als dat niet lukt zou de uitgesproken Ryan kunnen rekenen op veel interesse vanuit de televisiewereld. Zo meldde één van de ESPN bazen eerder dit seizoen al dat het hem zou verbazen als Ryan er niet voor kiest om bij één van de grote televisienetwerken aan het werk te gaan als analist of commentator.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen