Miami brengt de Braves terug op aarde

Door

Seattle Mariners v Miami MarlinsDe Braves hebben in de maand maart/april zeventien van de hun eerste zesentwintig wedstrijden gewonnen. Gisteren sloegen Giancarlo Stanton en Casey McGehee beiden een punt binnen in de zevende inning en Cishek maakte de laatste vier nullen en hiermee sweepen de Miami Marlins de goed gestarte Braves. Dit is pas de tweede series die de Braves dit jaar verliezen.  Dankzij deze thuisoverwinning hebben de Marlins het beste thuisrecord in de MLB. Het team uit Miami heeft nu twaalf van de zestien thuiswedstrijden gewonnen.

Leading off

De Cubaanse rookie Roenis Elias  domineerde de Yankees in zijn eerste optreden in Yankee Stadium. Hij gooide zeven solide innings met maar lieftst tien keer drie slag. Dit was pas zijn zesde start op het allerhoogste niveau en hij heeft nu een 3.09 ERA met een 2-2 record. Robinson Cano kan terugkijken op een goede terugkomst in New York, want de Mariners wonnen beide wedstrijden. De laatste wedstrijd, die vanwege regen geen doorgang kon vinden, is verplaatst naar 2 juni.

Three Strikes

* De Tampa Bay Rays hebben de doubleheader van de Red Sox in Fenway Park gewonnen. In beide wedstrijden kwamen de Rays terug van een achterstand om de wedstrijd te winnen. In de eerste wedstrijd ging het gelijk op, maar de Rays trokken, ondanks een sterke Jake Peavy voor de Red Sox, met 2-1 aan het langste eind. De tweede wedstrijd werd ook een prooi voor de Rays, zelfs nadat ze met 5-2 achterstonden. Met een 5-5 stand in de negende inning sloeg Yunel Escobar een go-ahead homerun op het werpen van Uehara de closer van de Red Sox. Dankzij de twee overwinningen van de Rays delen beide teams nu de laatste plaats in de AL East met een achterstand van drie wedstrijden op de Yankees.

* Het sterrenteam uit Los Angeles, de Dodgers wonnen ook beide wedstrijden in hun double header tegen de Twins. Na achttien innings, moesten in de tweede wedstrijd nog eens drie extra innings voor de winst gespeeld worden. Scott van Slyke sloeg in de twaalfde inning zijn derde homerun van het seizoen en zo kwamen de Dodgers op voorsprong. Goed dat Drew Butera ook in die inning een homerun sloeg, want de Twins scoorde ook een punt in dezelfde inning, maar kwamen toch niet langszij.

* Ook de derde doubleheader van de dag (het regende veel in Amerika deze week) resulteerde in een sweep: de Orioles versloegen tot twee keer toe de Pirates.  In de tweede wedstrijd was Wieters de grote man, want hij sloeg een walk-off homerun in de tiende inning. In diezelfde wedstrijd maakte Manny Machado zijn eerste optreden van het seizoen. Hij keerde terug na lang blessureleed, maar sloeg nog geen honkslag.

Seventh inning stretch

* Billy Hamilton is ook defensief geweldig, maar het kostte hem een blessure.

* Carlos Gomez nam voor de tweede keer in zijn loopbaan een homerun weg van Joey Votto.

* Kijk uit Loup!

*Gaat Nolan Arenado een Gold Glove winnen??

Going Dutch

Andrelton Simmons ging 0- uit- 3 met een keer vier wijd

Kenley Jansen had een moeilijke inning, maar kreeg toch de save, zijn 11e van het seizoen.

Jonathan Scoop viel in in de eerste wedstrijd en startte de tweede, maar ging 0- uit-2

Roger Bernadina viel in, maar sloeg geen honkslag.

Scoresheet 

Atlanta Braves (17-10) @ Miami Marlins (14-14)  4-5

Tampa Bay Rays (12-16) @ Boston Red Sox (13-15)  2-1

Tampa Bay Rays (13-16) @ Boston Red Sox (13-16)  6-5

Los Angeles Dodgers (16-12) @ Minnesota Twins (12-13)  9-4

Los Angeles Dodgers (17-12) @ Minnesota Twins (12-13)  4-3

Pittsburgh Pirates ( 10-17) @ Baltimore Orioles (13-12)  1-5

Pittsburgh Pirates ( 10-18) @ Baltimore Orioles (14-12)  5-6

Seattle Mariners ( 12-14) @ New York Yankees (15-12)  4-2

Milwaukee Brewers ( 20-9) @ Cincinnati Reds (13-15)  3-8

Toronto Blue Jays ( 13-15) @ Kansas City Royals ( 14-13)  7-3

New York Mets ( 15-12) @ Colorado Rockies ( 17-13)  4-7

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen