A’s winnen achtste wedstrijd op rij, verliezen Inge

Door

Brandon IngeDe Oakland Athletics (75-57) hebben gisteren (zaterdag) de Boston Red Sox (62-72) met 7-1 verslagen. Oakland behoudt door de overwinning een voorsprong van anderhalve wedstrijd op de Tampa Bay Rays in de strijd om een wild card voor de playoffs.

De winst op de Red Sox was voor de A’s alweer de achtste overwinning op rij, een season-high.

Brandon Inge uitgeschakeld voor rest seizoen
De vreugde om de winning streak werd echter getemperd door de schouderblessure die third baseman Brandon Inge opliep. Inge, dit seizoen goed voor .218 met twaalf homers en 54 RBI, heeft al langere tijd last van zijn rechterschouder. Drie weken geleden raakte dezelfde schouder uit de kom, maar speelde Inge gewoon de wedstrijd uit.

Inge zal zeer waarschijnlijk volgende week geopereerd worden aan zijn schouder, waardoor hij de rest van het seizoen zal missen. De third baseman was overigens pas zaterdagmiddag weer geactiveerd van de disabled list.

Na de wedstrijd liet Inge nog maar eens zien over een ijzersterke mentaliteit te beschikken. ‘Ik heb ze waarschijnlijk niet verteld hoe veel pijn het deed. Elke keer als ik de bal gooi sterf ik van de pijn. Maar ik wilde gewoon zeker zijn dat ik later nergens spijt van zou krijgen. Ik weet nu dat ik kan berusten in het feit dat ik echt alles heb gegeven voor dit team’, aldus Inge.

Weer goede wedstrijd voor A’s
Ondanks de blessure domper kunnen de A’s terugkijken op weer een goede prestatie. Oakland nam in de eerste inning een 1-0 leiding door een homerun van Coco Crisp. Een single van Yoenis Cespedes, een double van de toen al geblesseerde Inge en een single van Derek Norris  maakten er in de derde inning 5-0 van. Nog een single van Norris zorgde voor de 6-0, waarna Dustin Pedroia met een single naar het linksveld iets terugdeed voor de Red Sox. Het slotakkoord was voor de A’s, Chris Carter zette met een home run in de zevende inning de 7-1 eindstand op het bord.

Prestaties Athletics in perspectief
De winning streak en het goede spel van de A’s zijn des te indrukwekkender, wanneer we kijken naar de totale payroll van het team uit Oakland. De Athletics geven dit seizoen iets minder dan vijftig miljoen dollar uit aan salarissen, het laagste bedrag  in de Majors. Ter vergelijking, de tegenstander van zaterdag, de Boston Red Sox, hebben ongeveer 146 miljoen te besteden. En de Texas Rangers, die nog een voorsprong van drie wedstrijd koesteren op de A’s in de AL West, geven dit jaar meer dan 120 miljoen uit.

Het zou dan ook een geweldige prestatie zijn als Oakland de playoffs zou weten te bereiken. De blessure van Inge zal het er allemaal niet makkelijker op maken, maar de A’s hebben al vaak genoeg bewezen ze niet onderschat mogen worden.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen