MLS Recap: Kansas wint, Columbus sluit aan bij top

Sporting Kansas City heeft vannacht opnieuw winst geboekt. De ploeg was thuis met 2-1 te sterk voor Toronto FC. Columbus Crew stoomt ondertussen op naar de top. De ploeg won met 2-1 van Montral Impact en heeft nog maar vier punten achterstand op nummer twee New York Red Bulls en Kansas heeft zelfs nog een duel meer te goed.

De eerste helft van het duel tussen Sporting en Toronto was eenrichtingsverkeer. Kansas viel aan en Toronto hield met het nodige kunst- en vliegwerk een goal tegen. Kamara was dichtbij met een kopbal en twee schoten van Espinoza gingen rakelings langs. Door de aanvalsdrang van de thuisploeg was de achterhoede in slaap gesukkeld. Na een lange bal van Eckersley in de 44e minuut dook Johnson vrij voor het doel op en bleef ijskoud; 0-1. Het was de eerste noemenswaardige aanval van de Canadezen.

Na rust bleek het beste spel van Sporting er af te zijn. Er was een standaardsituatie voor nodig om de gelijkmaker te produceren. Een vrije trap vanaf de zijkant werd makkelijk verwerkt door de defensie van Toronto. De afvallende bal werd echter op een bijzondere manier gevolleerd door Nakamura. Via de grond  stuiterde de bal op een wonderschone manier achter de verbouwereerde keeper Hall.

In het vervolg van de wedstrijd leek Kansas alleen nog maar gevaarlijk te worden via corners en vrije trappen. Maar doelpunten leverde dat niet op. Vlak voor tijd kwam de verdiende voorsprong er dan toch voor de thuisploeg. Een lang lopende aanval eindigde voor de voeten Rosell. Hij plaatste de bal richting goal, waar keeper Hall ditmaal overheen dook: 1-2.

Door de overwinning blijft SKC koploper in de Eastern Conference. Columbus Crew deed in dezelfde competitie goede zaken door met 2-1 te winnen van Montreal Impact. Een kwartier voor tijd zette Di Vaio Montreal nog op voorsprong, maar via treffers van Marshall (’80) en Renterio (’93) pakte Columbus de drie punten. Columbus staat er door het resultaat goed voor wat betreft de plaatsing voor de play-offs later dit seizoen.

Onderin in de Eastern Conference blijft het ongewoon spannend. Toronto heeft slechts 21 punten uit 27 duels. New England Revolution en Philadelphia Union speelden vannacht gelijk tegen elkaar en komen op respectievelijk 25 en 26 punten. Philadelphia heeft nog wel twee duels te goed. Deze drie ploegen moeten elkaar bestrijden om niet op de laatste plaats te eindigen. Nummer 7 Montreal is onbereikbaar met 39 punten.