Chicago Blackhawks halen Vermette als vervanger Kane

Door

Nashville Predators v Phoenix Coyotes

Chicago Blackhawks heeft een vervanger gevonden voor de langdurig geblesseerde Patrick Kane. De ploeg van coach Joel Quenneville heeft Antoine Vermette van Arizona Coyotes overgenomen. In ruil daarvoor krijgen de Coyotes de first round pick in de draft van 2015 en prospect Klas Dahlbeck terug.

Vermette is de tweede versterking voor de Blackhawks, nadat eerder al verdediger Kimmo Timonen werd overgenomen van Philadelphia Flyers. Vermette werd al direct na de sleutelbeenblessure van Kane met de Blackhawks in verband gebracht. De center mag in juli de UFA markt op, het contract van Vermette loopt deze zomer af.

Capitals halen Gleason

Washington Capitals versterkt de verdediging met Tim Gleason. De verdediger komt over van Carolina Hurricanes. Beide ploegen speelden afgelopen vrijdag nog tegen elkaar, toen hielden Gleason en de Hurricanes de 0 voor een 3-0 overwinning. De Capitals sturen in ruil voor Gleason verdediger Jack Hillen en een pick in de vierde ronde van de draft van 2015 naar Carolina. De Capitals zouden ook nog een poging wagen om Patrick Sharp van Chicago Blackhawks over te nemen.

Fleischmann vertrekt naar Anaheim Ducks

Nadat Florida Panthers eerder Jaromir Jagr wist vast te leggen, laat de ploeg nu een sterke aanvaller gaan. De Tsjech Tomas Fleischmann vervolgt zijn carrière bij Anaheim Ducks. De aanvaller werd gehaald in ruil voor de diensten van Dany Heatley en een pick in de vierde ronde van de draft van 2015. Heatley speelde dit seizoen zijn wedstrijden vooral in de AHL en het is de verwachting dat die situatie in Florida niet anders wordt.

Petry en Havlat zitten er naast

De trade deadline komt er aan en in aanloop daarnaar toe nemen ploegen geen enkel risico hun interessante spelers door blessures te verliezen. Edmonton Oilers liet gisteren Jeff Petry op de tribune zitten. Martin Havlat werd door New Jersey Devils gespaard. Beide spelers moeten dus in de gaten gehouden worden in aanloop naar de deadline.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen