Byron Mullens leeft op bij de Charlotte Bobcats

Door

 

Je ziet ze vaak zitten, weggestopt aan het einde van de spelersbank. De blanke seven footers, straks getooid in het trainingspak, koningen in het geven van high fives, maar nooit een optie om het veld te betreden. Dat was het lot van Byron Mullens bij de Oklahoma City Thunder, maar dat veranderde met zijn overgang naar de Charlotte Bobcats. De 22-jarige center blijkt gewoon te kunnen basketballen.

Wie had dat gedacht? Om precies te zijn, hij kan heel goed schieten van afstand. Mullens oogt misschien als een lange slungel met die melkfles armen van hem, dat snorretje en dat typische kapsel, maar hij beschikt over een vloeiende jumpshot. Shawn Marion van de Dallas Mavericks zou willen dat hij zo’n schotje had.

Mullens mocht de laatste twee wedstrijden starten voor de Charlotte Bobcats en deed dat naar behoren. Hij noteerde 18 punten en 7 rebounds tegen de Detroit Pistons en 20 punten en 7 rebounds tegen de Golden State Warriors. Statistieken waar hij in zijn twee seizoenen voor Oklahoma niet bij in de buurt kwam. De center scoorde niet meer dan twee punten in gemiddeld vier minuten speeltijd per wedstrijd.

In de zomer vertrok Mullens naar Charlotte in ruil voor een 2013 second round draft pick.  Een goede versterking voor de ploeg van coach Paul Silas. Voor zijn lengte en zijn positie komt hij nog te weinig in the paint, pakt hij te weinig rebounds (vijf per wedstrijd) en hoort hij vaker aan de vrije worp lijn te verschijnen. Geen probleem, aldus Silas. De coach wil juist dat hij de lage post vermijdt, vanwege zijn kwaliteit om te schieten.

Foto: prosportsblogging.com

Ook leuk om te lezen