Blake leidt Ducks naar zege in Vancouver

Door

De Anaheim Ducks zijn aan een zeer teleurstellend seizoen bezig. De club bevindt zich in de onderste regionen van de NHL, de coach die het seizoen was begonnen, is alweer ontslagen en daarnaast gonst het in Anaheim ook nog eens van de geruchten met betrekking tot allerlei trades. Sinds de jaarwisseling lijkt op sportief gebied het tij echter weer wat gekeerd want van de laatste zes wedstrijden werden er vier gewonnen en ging er ook nog eentje pas na overtime verloren.

En hoewel de kans op het halen van een play-offplek aan het einde van het seizoen op dit moment nog een utopie lijkt (de Ducks hebben momenteel namelijk een achterstand van veertien punten op de achtste plek in de Western Conference), willen Ducks de stijgende lijn natuurlijk wel vasthouden. Er zijn in de NHL-historie namelijk wel gekkere dingen gebeurd en vorig jaar nog kwamen de New Jersey Devils vanuit een praktisch kansloze situatie nog zeer dicht bij de play-offs na een uitstekende tweede seizoenshelft.

Afgelopen zondag stond er een zware wedstrijd op het programma voor de ploeg van coach Bruce Boudreau. De Ducks moesten het in Canada namelijk opnemen tegen de koploper in de Northwest Division, de Vancouver Canucks. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in het voordeel van de ploeg uit Californië en kende een onverwachte uitblinker.

Het was namelijk Jason Blake die excelleerde in Vancouver en dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Niet alleen heeft de 38-jarige leftwinger dit seizoen 34 wedstrijden moeten missen vanwege een naar schaatsongeluk, de snee van een schaats in zijn linkerpols zorgde er namelijk ook voor dat hij geen gevoel meer heeft in een groot deel van zijn linkerhand.

Hij heeft echter nog wel gevoel aan de binnenkant van zijn hand en daarom is het voor hem nog steeds mogelijk om een ijshockeystick te hanteren. „Op mijn leeftijd en in dit stadium van mijn carriere was het natuurlijk erg moeilijk voor mij,” aldus Blake, die overigens in 2007 ook nog eens leukemie heeft moeten overwinnen.

„Dit wens je echt niemand toe. Zeker gezien de moeilijke situatie waarin wij als team verkeerden, wilde ik graag weer meedoen en het team helpen. In plaats daarvan moest ik aan de zijlijn blijven zitten en dat was vaak bijzonder frustrerend.”

Maar afgelopen zondag kon Blake weer een bijdrage leveren en dat deed hij uitstekend. Nadat beide teams één keer hadden weten te scoren in de eerste periode (Nick Bonino zette op aangeven van Blake de Ducks op voorsprong, waarna Cody Hodgson de stand weer gelijktrok) en Bobby Ryan de bezoekers vroeg in het tweede bedrijf op voorsprong had gezet, was het Blake die de wedstrijd met twee goals besliste.

Allereerst besloot hij tijdens een 2-on-1-uitbraak de puck niet naar de mee opgekomen Andrew Cogliano te passen, maar zelf op doel te schieten. Een goede keuze, want hij passeerde hiermee Roberto Luongo voor de 1-3. Vervolgens stond Blake in de slotperiode op de goede plek tijdens een powerplay-situatie om een strakke pass van Luca Sbisa dusdanig van richting te veranderen dat deze tussen Luongo’s benen door in de goal verdween.

Mason Raymond deed in de slotfase nog wel wat terug voor de Canucks, maar dit bracht de overwinning van de bezoekers niet meer in gevaar. Door deze 2-4 zege, de vijfde dus alweer dit kalenderjaar, laten de Ducks zien in een goede vorm te verkeren en mogen ze dus blijven hopen op een stuntje.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Vancouver Canucks en de Anaheim Ducks:

<object width=”540″ height=”360″ id=”evp” classid=”clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000″><param name=”movie” value=”http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/flex/images/evp.swf” /><param name=”flashVars” value=”gid=2011020663&img=http://www.nhl.com/vc-thumbnails/20112012/02/0663/640×360/2_663_ana_van_1112_h_continuous_1600K_16x9_1.jpg&server=http://video.nhl.com/videocenter/” /><param name=”quality” value=”high” /><param name=”allowFullScreen” value=”true” /><embed name=”evp” pluginspage=”http://www.adobe.com/go/getflashplayer” src=”http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/flex/images/evp.swf” type=”application/x-shockwave-flash” width=”540″ height=”360″ quality=”high” allowFullScreen=”true” flashVars=”gid=2011020663&img=http://www.nhl.com/vc-thumbnails/20112012/02/0663/640×360/2_663_ana_van_1112_h_continuous_1600K_16x9_1.jpg&server=http://video.nhl.com/videocenter/”></embed></object>

Foto: greenwichtime.com

Ook leuk om te lezen