Bulls halen Pargo en Lucas III

Door

De Chicago Bulls hebben zich versterkt met Jannero Pargo en John Lucas III. Beide guards waren free agents.

Zowel Pargo als Lucas speelde eerder voor de Bulls. Beiden werden vooral aangetrokken als back-up voor het geval van blessures, voor de training, en om financiele flexibiliteit met het oog op de komende NBA-draft te creeren.

,,Ik had er rekening mee gehouden dit seizoen niet meer aan spelen toe te komen”, aldus Pargo, die terugkomt van een knieblessure. ,,Ik was er vooral op gefocust om m’n knie weer goed te krijgen, en als dat volgend seizoen zou zijn geweest, prima. Ik denk dat ik nu op 95 procent zit.”

,,Beide jongens passen prima bij ons”, meent coach Tom Thibodeau. ,,Allebei zitten ze qua karakter goed in elkaar, beiden zijn schutters. Bovendien geeft het ons de gelegenheid om andere spelers tijdens de training wat rust te gunnen.”

Overigens lijkt de rentree van Carlos Boozer aanstaande. Hij trainde op zondag zo goed als volledig mee met de ploeg. Het is nog even afwachten hoe zijn lichaam op maandagochtend reageert op de inspanningen. De Bulls gaan op maandagavond tegen de Sacramento Kings voor hun dertiende thuiszege op rij.

,,We hebben hem nodig”, aldus Derrick Rose. ,,Met Carlos erbij kunnen we weer terug naar onze vertrouwde dingen, zoals passen naar de post, inside-out spel en pick-and-roll.”

Boozer miste vijf wedstrijden, nadat hij op 9 maart door zijn enkel was gegaan.

Ook leuk om te lezen