Devils doen nog mee in strijd om play-offticket

Door

Door twee nederlagen op rij zijn de kansen van de New Jersey Devils op een play-offticket drastisch geslonken, maar door de uitzege van zondagmiddag bij de Columbus Blue Jackets blijft de deur naar de nacompetitie toch op een kier staan. Echter, doordat de concurrentie ook punten blijft pakken, wordt deze kier wel steeds smaller.

De Devils hebben sinds de all-starwedstrijd een bijzonder indrukwekkende reeks afgeleverd. De play-offs kwamen dan ook weer steeds dichterbij en na de overwinning van gisteren is de achterstand op de als achtste geplaatste Buffalo Sabres nog zeven punten. Maar met nog slechts tien wedstrijden te gaan wordt plaatsing toch wel een lastig verhaal.

Grote man aan de kant van de bezoekers was right winger David Clarkson (foto), maar ook de verdediging van de Devils verdient een dikke pluim. Over de hele wedstrijd hoefde goalie Martin Brodeur slechts dertien keer in actie te komen. En aangezien hij dat telkens met verve deed, werden de Blue Jackets van het scorebord gehouden.

Het was uitblinker Clarkson die de score halverwege in de eerste periode opende uit een rebound nadat Columbus-goalie Steve Mason een schot van Jacob Josefson niet onder controle kreeg.

In de tweede periode wist Clarkson die de voorsprong voor New Jersey te verdubbelen. Ook dit keer kwam de goal voort uit een rebound, maar nu kwam tevens het eerste schot van de stick van Clarkson.

In het derde bedrijf maakte Nick Palmieri aan alle onzekerheid een eind door de 0-3 achter Mason te schieten nadat hij de puck vlak voor het vijandelijke doel van een Blue Jackets-verdediger had weten te veroveren.

Columbus-coach Scott Arniel was lovend over de opponent, maar legde de oorzaak van de nederlaag tevens bij de zware wedstrijd van een dag ervoor: „Ik heb nog geen enkel ander team gezien dat zo goed onze schoten wist te blokken met sticks en lichamen. Het was overigens ook duidelijk dat een van de teams erg vermoeid was terwijl het andere fris aan de start verscheen.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Blue Jackets en de Devils:

Foto: thehockeynews.com

Ook leuk om te lezen