Bruins laten Lightning ontsnappen

Door

De Boston Bruins mogen dan favoriet zijn in de finale van de Eastern Conference – Tampa Bay dwingt ze tot het uiterste te gaan. De Lightning trokken de series zaterdag gelijk (2-2), door met 5-3 te winnen.

Daar zag het na een periode ijshockey echter nog allerminst naar uit. Sterker nog: de series leek zo goed als beslist toen de Bruins na achttien minuten een schier onoverbrugbare 3-0 voorsprong hadden genomen, via treffers van Patrice Bergeron (twee maal) en Michael Ryder. De ploeg zag zich ongetwijfeld al met een 3-1 voorsprong terugkeren naar de TD Garden.

,,Het voelt lekker om te scoren”, aldus Boston-ster Bergeron, die na zijn hersenschudding zijn tweede wedstrijd speelde. ,,Aan de andere kant: die treffers zijn leuk en aardig, maar in de playoffs wil je winnen. Dat is waar het om gaat. En daarom ben ik vanavond niet tevreden.”

De riante voorsprong bleek voor de normaal gesproken verdedigend sterke Bruins namelijk niet voldoende. Mike Smith verving Dwayne Roloson in het doel van de Lightning, en Smith (21 saves) bleek in het vervolg van de wedstrijd niet te passeren.

,,Natuurlijk maakte hij wat belangrijke reddingen op cruciale momenten”, aldus Boston-winger Brad Marchand. ,,Maar het was vooral wat wij verzuimden te doen na die 3-0. Dat we Tampa Bay terug in de wedstrijd lieten komen, kunnen we onszelf aanwrijven. Wij hebben het laten afweten.”

Wellicht doelde Marchand onder meer op z’n goalie Tim Thomas, die er bij de eerste twee treffers van Tampa Bay niet goed uitzag. Teddy Purcell profiteerde tot twee maal toe, waarna Sean Bergenheim, nog voor de tweede periode tot een einde was gekomen, zorgde voor een gelijke stand: 3-3.

De derde periode was voor de thuisploeg, die zestig procent van de faceoffs won. ,,Een kwestie van strijd”, aldus Bergeron. ,,Als je wilt winnen, moet je vechten voor iedere puck en duels winnen.”

Simon Gagne bracht Tampa Bay na zeven minuten in de derde periode voor het eerst aan de leiding, Martin St. Louis zette veertig seconden voor tijd de puntjes op de i: 5-3.

,,Het is nu een best-of-three“, analyseerde Tampa Bay-forward Ryan Malone. ,,We hebben nog niks bereikt, maar we zullen er klaar voor zijn. Het gaat een strijd tot het bittere einde worden. Ga maar uit van zeven wedstrijden.”

Zie hier de samenvatting tussen de Bruins en Lightning:

Foto: cfnews13.com

Ook leuk om te lezen