Angels vergroten leiding in AL West

Door

Oakland Athletics v Los Angeles Angels of Anaheim

Het was een hectisch avondje in Anaheim waar de Los Angeles Angels het opnamen tegen de Oakland Athletics. Op het spel stond de leiding in de AL West, en de Halos wisten gisteren hun voorsprong te vergroten door na tien innings met 4-3 te winnen van de A’s.

Er was echter wel controverse, en de wedstrijd werd zelfs uitgespeeld onder protest van Oakland. Dit alles had te maken met de volgende actie waarbij Erick Aybar het eerste honk kreeg toegewezen nadat hij tegen Oakland-werper Dan Otero op liep:

Op de uitslag zou dit uiteindelijk geen invloed hebben, want de beslissing kwam pas in de tiende inning dankzij deze sac-fly van Howie Kendrick:

Leading Off

De Detroit Tigers blijven er alles aan doen om de leiding terug te pakken in de AL Central. Gisteren deed de ploeg van hoofdcoach Brad Ausmus in ieder geval goede zaken. In eigen huis wonnen de Tigers met 3-2 van de New York Yankees dankzij deze walk-off hit van Alex Avila:

Ondertussen verloren de Kansas City Royals met 11-5 van de Minnesota Twins, waardoor de achterstand van Detroit hiermee terug is gelopen tot anderhalve wedstrijd.

Three Strikes

* Vorig seizoen liet Giants-werper Yusmeiro Petit de kans op een perfect game lopen, maar gisteren wist de 29-jarige Venezolaan wel een ander record neer te zetten. Tegen de Colorado Rockies vestigde hij een reeks van 46 opeenvolgende slagmannen die niet op de honken kwamen en hiermee verbrak hij het record wat voorheen op naam van Mark Buehrle (2009) stond. Het record bleef wel op 46 staan, want de volgende slagman, Rockies-werper Jordan Lyles, verbrak de reeks met een single. De wedstrijd werd overigens wel gewonnen door San Francisco: met 4-1 werden de Rockies verslagen.

* Emilio Bonifacio bewees gisteren waarom hij aan het einde van het seizoen zo belangrijk kan worden voor de Atlanta Braves. De alleskunner sloeg 4-uit-5, had twee RBI’s en één gestolen honk tegen de New York Mets die eenvoudig met 6-1 aan de kant werden gezet.

* Bij de Houston Astros was catcher Jason Castro de grote man, de Astros wisten met 4-2 te winnen van de Texas Rangers en Castro was goed voor alle vier de punten middels de grand slam. Dankzij de overwinning blijven de Astros voorlopig vierde staan in de AL West en lijkt het er steeds meer op dat de lokale rivaal uit Arlington op de laatste plaats gaat eindigen in de divisie.

Seventh Inning Stretch

Defense, defense en nog eens defense in Kansas City vannacht:

De White Sox verloren weliswaar met 3-2 van de Cleveland Indians, dit staaltje verdedigen van Alejandro De Aza mocht er zijn:

De Cincinnati Reds hadden gisteren de turbo aanstaan, want er werden tegen de Cubs (7-2 overwinning voor de Reds) maar liefst zes honken gestolen:

Going Dutch

* Andrelton Simmons ging tegen de Mets 1-uit-3 met één vrije loop.
* De Baltimore Orioles wonnen met 5-4 van de Tampa Bay Rays en Jonathan Scoop ging in deze wedstrijd ook 1-uit-3.

Standings

Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen