NHL 4-on-4: Wie is de nieuwe Ovechkin?

Door

Benn

Ovechkin scoorde zondagnacht goals 500 en 501 van zijn carriere is de allerbeste goalscorer van de afgelopen tien jaar. Wie is volgens jullie de nieuwe Ovechkin voor de komende tien jaar?

Ardin
Een nieuwe Ovechkin is er niet en die zal er voorlopig ook niet komen. Ovi is uniek: voordat hij de NHL betrad was er nog nooit een speler zoals hij en wellicht zullen we zo’n speler ook nooit meer voorbij zien komen. Veel andere doelpuntenmachines in de league komen weliswaar in de buurt van Ovechkin als het gaat om een neusje voor de goals hebben, maar missen een aantal andere kwaliteiten die Ovechkin wel heeft: belachelijke snelheid en brute kracht. De Russische legende (zo mag hij nu wel genoemd worden) weet zijn scorend vermogen optimaal te combineren met lichtsnelheid en ‘bone crushing hits’. Dát maakt hem zo bijzonder en dát maakt hem zo’n angstaanjagende speler voor iedere tegenstander. Van die andere doelpuntenmachines waar ik eerder naar verwees, zijn Steven Stamkos en Jamie Benn wat mij betreft twee aanvallers die qua scorend vermogen enigszins mee kunnen met ‘The Gr8′. Maar hoewel Stamkos ook pijlsnel is, mist hij het fysieke gedeelte – de mindset om iemand door de boarding heen te willen rijden. Benn is op zijn beurt een hele fysieke speler net zoals Ovechkin, maar is lang niet zo snel en explosief als laatstgenoemde. We moeten genieten van het fenomeen Ovechkin, zo lang het nog kan. Koesteren dat we als hockey fans in een tijdperk leven met zo’n klasbak… Er zal uit de nieuwe lichting een bijzonder talent op moeten staan, willen we ooit een nieuwe Ovechkin gaan zien. Als dat überhaupt gebeurt…

Ed
Een nieuwe Ovechkin komt er niet. Net zoals er nooit een nieuwe Gretzky zal komen, of nieuwe Howe, of nieuwe Lemieux. Dat waren allemaal grootheden, maar allemaal vanwege hun eigen kenmerken. Ovechkin is een pure goalscorer, dát is zijn kwaliteit. Wie ik nog meer als pure goalgetter zie? Op dit moment nog niemand, maar Patrick Kane kan dat niveau wellicht gaan halen op termijn.

Bas
Er zal geen nieuwe Ovechkin komen. Al helemaal niet de komende tien jaar. Ik denk dat Ovechkin ook de komende tien jaar zal domineren. Mogelijk maakt hij niet alle tien jaren vol, maar niemand zal tussen 2015 en 2024 zoveel scoren als Ovechkin. Een fenomeen. Iemand die je live hebt moeten zien spelen. Laat ik zeggen dat die nog op mijn to

Rowdy
Ik vrees dat we niet zo snel alweer een nieuwe Ovechkin te zien krijgen. Sinds zijn entree in de competitie in 2005, heeft Ovi de meeste goals gescoord. De nummer 2 op dat lijstje? Jerome Iginla, met 150 goals minder! Echte pure snipers als Ovechkin zie je nou eenmaal zelden, maar misschien dat Patrick Kane, Jamie Benn of Vladimir Tarasenko zijn verrichtingen per seizoen kan gaan evenaren, in de zin van het bereiken van 50 goals per seizoen.

Ook leuk om te lezen