NHL 4-on-4: Wie is de nieuwe Ovechkin?

Door

johansen

Ryan Johansen scoorde direct met zijn eerste schot voor zijn nieuwe ploeg. Zijn de Predators met de komst van de jonge aanvaller nu een serieuze titelkandidaat?

Bas
De Predators zijn echt één van mijn favoriete teams. Maar al jaren vooral achterin erg goed bedeeld. Mike Fisher en Patrick Hornqvist moesten het jarenlang voorin voor elkaar boksen. Nu Forsberg erbij is gekomen en Ribeiro vorig jaar zijn kans eindelijk heeft gegrepen, liggen de kaarten anders. De defensie blijft erg belangrijk, maar de Preds hebben nu veel meer wapens. Tel daar Johansen bij en Nashville is serieus een ploeg om rekening mee te houden. Hun probleem? Zij spelen in de Central Division.

Rowdy
Als ze de play-offs halen wel. Tegenwoordig kan iedereen die de play-offs haalt de Stanley Cup winnen, dus waarom Nashville niet, nu het daadwerkelijk een goede centre heeft? Dan moeten ze natuurlijk nog wel eerst de play-offs halen, want die drie nederlagen op rij hebben ervoor gezorgd dat Colorado en Winnipeg weer serieuze kanshebbers zijn om alsnog door te mogen spelen in april. De possession stats van Nashville behoren echter tot de besten van de competitie, dus uiteindelijk zullen ze de play-offs wel halen.

Ardin
Met de komst van Johansen heeft het aanvalskorps in Nashville in ieder geval de kwaliteitsinjectie gekregen die het nodig had. De Predators kampen, eigenlijk al sinds hun begindagen als club, met één groot probleem: het ontbreken van een ware superster voorin. Hoewel ijshockey een teamsport is die ook zeker als team gespeeld moet worden om succesvol te zijn, heeft ieder NHL team naar mijn mening minimaal één (super)ster voorin en eentje in de verdediging nodig. Met Roman Josi en Shea Weber beschikt Nashville al over laatstgenoemde soort, de sterspelers in de aanvalslinie zijn zich nog aan het ontwikkelen in Music City. Toch weet je nu al dat Filip Forsberg en Ryan Johansen ‘stars in the making’ zijn. Een Stanley Cup winnen met deze selectie moet haalbaar zijn op den duur. Alleen hoop ik dat tegen de tijd dat Forsberg en Johansen in hun absolute ‘prime years’ zitten, captain Weber nog steeds de rots in de branding is zoals iedereen hem kent. De Preds captain is immers al 30 jaar oud.

Ed
Alhoewel er nog niets beslist is, moet Nashville eerst maar eens zorgen dat ze aan gaan haken bij Minnesota, Chicago en Dallas. Colorado is zelf concurrent nu. Vooraf dichtte ik Nashville grote kansen toe, dat valt tot nu toe wat tegen. Ok, het is de Central Division, de verwachting is dat zij beide wildcard plekken zullen gaan opeisen, maar dan nog. Plaats je eerst maar. Als ze zich plaatsen voor de playoffs, is het zeker mogelijk. Net als de andere 15 ploegen die zich plaatsen.

Ook leuk om te lezen