Ovechkin loodst Capitals naar achtste zege op rij

Door

Toronto Maple Leafs v Washington Capitals

De Washington Capitals hebben in eigen huis een 1-5 zege behaald ten koste van de Toronto Maple Leafs. Het was alweer de achtste overwinning op een rij voor de thuisploeg, die nu een stevige basis voor een play-offplek bezitten.

Enkele weken geleden gaf niemand nog een stuiver voor de Capitals, maar dankzij een herboren Alexander Ovechkin staan zij inmiddels bovenaan in de Southeast Division met een voorsprong van vier punten op de naaste achtervolger, de Winnipeg Jets. De Rus noteerde in de laatste 16 wedstrijden 18 goals en 8 assists. Tegen de Leafs noteerde Ovechkin 1 goal en een assist.

Die assist gaf Ovechkin aan Martin Erat, die daarmee zijn eerste doelpunt maakte sinds hij overkwam van de Nashville Predators op Trade Deadline Day. De overige doelpunten kwamen op naam van Jack Hillen, Troy Brouwer en Marcus Johansson. Mikhail Grabovski deed namens de Leafs iets terug.

Play-off race

In de strijd om plaats 8 lieten de New York Rangers dure punten liggen. Op bezoek bij de Philadelphia Flyers werd met 2-4 verloren, terwijl de concurrentie wel won. De Islanders versloegen in eigen huis de Florida Panthers (2-5), de Senators versloegen voor eigen publiek de Hurricanes (2-3) en de Jets waren na shootout te sterk voor Tampa Bay (3-4).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen