NHL 4-on-4: Wie is de nieuwe Ovechkin?

Door

mrazek

Goalie Petr Mrazek wordt door velen vergeleken met Dominic Hasek. Hij heeft de laatste wedstrijden Jimmy Howard naar het tweede plan verdreven. Is dit het einde van Jimmy Howard in Detroit?

Ed
Ik juich het zeker toe! Eerlijk is eerlijk; voor zijn blessure vorig seizoen was hij prima bezig en hij kreeg niet voor niets een uitnodiging voor de All Star Game. Alleen toen kreeg het grote publiek Mrazek te zien, amper 23 jaar oud die zelfs na de terugkeer van Howard zijn plek in de playoffs afpakte tussen de palen. Dit seizoen is Mrazek echt bijzonder goed. Dat zal niet altijd terugkomen in de ranking, maar hij is wel de reden dat Detroit altijd kans heeft. Howard werd dit seizoen al 2x voortijdig van het ijs gehaald. Howard is nuttig om achter de hand te hebben, maar Mrazek is in mijn ogen niet te betwisten op dit moment. En als hij weg kan/mag? Leg ik de loper wel uit.

Bas
Een goalie controverse! En nu eens een keer niet in Vancouver. Gelukkig! Dat wordt vaak een rommeltje en niet zelden wordt de verkeerde goalie van de hand gedaan. Dat heeft Ajax gedaan met Vermeer en Vancouver met Eddie Lack. Al schat ik Ken Holland wel heel wat hoger in en hij zal dan wel de juiste keuze maken. Howard zal op den duur de tweede goalie worden en op een ruil aandringen. De toekomst zal voor Mrazek zijn.

Rowdy
Was het al niet het einde van Jimmy Howard in Detroit? Dan bij deze; ja, dit is het einde van Jimmy Howard in Detroit. Petr Mrazek heeft nou eenmaal alles in zijn voordeel. Hij is jong, zeer getalenteerd en heeft al eerder met de huidige hoofdcoach, Jeff Blashill, in Grand Rapids gewerkt. Dit wilt echter niet zeggen dat Howard waardeloos is, want zijn .910 save percentage ligt niet ver onder het gemiddelde in de NHL dit seizoen. Misschien dat een Calgary hem er goed bij kan hebben.

Ardin
Als het aan collega Ed ligt, wordt Jimmy Howard vandaag nog op een enkeltje naar een andere stad getrakteerd. Kijkend naar de recente statistieken van Howard is het ook niet heel verwonderlijk te noemen dat het geduld van menig fan (waaronder onze Ed) met de Amerikaanse doelman op begint te raken. Zijn leeftijd (31 jaar) en salaris (zes miljoen dollar op jaarbasis) werken ook niet bepaald in Howards voordeel. Petr Mrazek keept momenteel de sterren van de hemel en is pas 23 jaar oud. Mijn voorspelling: Mrazek wordt spoedig de vaste eerste keus, maar Howard zal wel nog minuten blijven maken om zijn marktwaarde op peil te houden. Red Wings management behoudt Howard tot het eind van het seizoen als back-up, om vervolgens komende zomer een poging te wagen op de trade market.

 

Ook leuk om te lezen