NHL Recaps: Hotshots LA Kings hard onderuit in Colorado

Door

SportAmerika kijkt dagelijks terug op alle gespeelde wedstrijden in the National Hockey League. Vijf duels stonden er vannacht op het programma waar Richard de Weijze en Ed Versteeve op terugblikken.

Colorado Avalanche – Los Angeles Kings

IMG_20160105_064919

Na vijf zeges op rij ging Los Angeles Kings met 4-1 onderuit bij Colorado Avalanche. Het was pas de zevende thuiszege voor Colorado in negentien wedstrijden. Highlight van de wedstrijd was de 600e (!) NHL goal van Jerome Iginla. Tyson Barrie was echter de man die de wedstrijd in de tweede periode met twee goals open brak. Tussendoor scoorde Tyler Toffoli met alweer zijn negentiende goal van het seizoen, zodat met een 2-1 stand de derde periode werd bereikt.

Bijna maakte Barrie een hattrick, maar Matt Duchene veranderde zijn schot dusdanig van richting zodat hij de goal op zijn naam: 3-1. Vervolgens was het eindelijk Iginla die zijn jubileum goal maakte. Het was niet de mooiste (via de schaats van een Kings verdediger), maar niemand van de Avalanche die daarom maalde. Los Angeles bljft fier koploper in de Pacific Division. Colorado blijft onderaan bungelen in de Central Division.

New Jersey Devils – Detroit Red Wings

IMG_20160105_065055

New Jersey Devils is prima bezig in Metro. De ploeg weet echter de hete adem van Pittsburgh in de nek. Voor Detroit is het zaak om te blijven winnen. Het is ongekend spannend in Atlantic.

Beide ploegen legden een goede partij hockey op het ijs, maar het werd het duel van de doelmannen Scnhneider en Mrazek. Er viel slechts één goal, een wonderschone treffer van Dylan Larkin maakte het verschil. Met zijn rookie leading 14e goal van het seizoen bezorgde hij Detroit een kostbare 1-0 zege. Petr Mrazek keepte opnieuw beresterk en lijkt op weg de onbetwiste #1 netminder te worden voor Detroit.

St. Louis Blues – Ottawa Senators

IMG_20160105_065021

Het werd een avondje om te onthouden voor Ottawa Senators forward Bobby Ryan. Eerst zorgde hij in de tweede periode voor zijn 200e NHL goal. In overtime maakte hij ook nog de winnende goal, waardoor de Senators eindelijk weer een juichend van het ijs konden (2-3). De Senators waren 3-5-1 voorafgaand aan het duel. Met name de laatste goal van Ryan was een bijzondere, want eerst gleed hij weg, kreeg de hoon van het St. Louis publiek, stond weer op en rondde fraai af.

Goals van Troy Brouwer en een powerplay goal van Kevin Shattenkirk zetten de Blues op een 2-0 voorsprong. Mike Hoffman scoorde in de tweede periode de 2-1. Het laatste woord was dus aan Bobby Ryan die met zijn twee goals hoogstpersoonlijk twee punten bezorgde voor zijn team. Ottawa haakt nu weer wat aan in de Atlantic Division. De Blues blijven tweede in de Central Division.

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes

IMG_20160105_064946

Edmonton Oilers vs Carolina Hurricanes is een rematch tussen de ploegen die in 2006 vochten om de Stanley Cup. De zaken liggen nu heel anders; beide teams sluiten de rij in resp. Pacific en Metro.

De ploegen lieten zien waar het redelijk aan ontbreekt. Veel kansen krijgen en die niet verzilveren. Na 60 minuten speeltijd preikte er een 0-0 stand op het scorebord. Na drie minuten OT viel de beslissing. Sekera bezorgde de Oilers de winst op aangeven van Nugent-Hopkins. De vijfde zege in zes thuisduels voor Edmonton.

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes

IMG_20160105_065112

Arizona Coyotes is best of the rest achter LA in Pacific. Vancouver Canucks wil dat stokje graag overnemen. De teams troffen elkaar vannacht op het ijs van de Canucks.

De Yotes kwamen twee maal op voorsprong en dat was tegen de verhouding in. Bij een 2-1 stand scoorde Shane Doan met zijn tweede treffer zelfs de 3-1. Daniel Sedin bracht het verschil op één, maar het slotoffensief van de Canucks werd door Arizona weerstaan. Vancouver kreeg met de nederlaag een tik te verwerken in de strijd om een playoff ticket.

Foto’s Twitter

Ook leuk om te lezen