NFL 3-on-3: De kersteditie

Door

Jacksonville Jaguars v San Diego Chargers
De Jacksonville Jaguars verloren zondag van de Atlanta Falcons en lijken de play-offs nu wel te kunnen vergeten. Zit er voldoende potentie in de ploeg om volgend jaar de divisie wel te kunnen winnen?

PB: De AFC South is nog net niet zo’n grabbelton als haar NFC-tegenhanger de afgelopen seizoenen was, maar de Texans en Colts zijn zo wisselvallig dat de Jaguars maar zo eens het beste team in de divisie kunnen worden. Zaak is dan wel dat er meerdere seizoenen op rij consistent beleid gevoerd gaat worden zodat de spelers ook de kans krijgen om zich binnen het team te ontwikkelen. Talent is er zeker, maar dat mag ook wel na zoveel vroege draftpicks.

CvD: Elk succes in de NFL hangt af van de quarterback. Wat is de echte Blake Bortles? Degene die 31 touchdowns gooit (vijfde in NFL) of die met een 57,7 percentage aan complete passes (33e in NFL). Bortles laat bij vlagen zien dat hij de potentie heeft om te slagen in de NFL, maar wisselt dit nog te veel af met slechte beslissingen en balverlies. Als hij dat na twee jaar ervaring volgend jaar niet uit zijn spel gaat krijgen dan geloof ik niet dat Bortles de ster gaat worden die er misschien in zit. Dan wordt hij een soort Jay Cutler. Goed genoeg om in de league te blijven, maar geen quarterback waarvan je succes in de play-offs verwacht.

MF: De Jaguars hebben dit seizoen stappen in de juiste richting gemaakt. Qua aanval zitten ze nu wel redelijk goed, nu tijd om de verdediging te versterken. Het voordeel is dat er weinig spelers weg gaan in free agency en dus kan volgend jaar wel eens het jaar worden van Jacksonville.

Ook leuk om te lezen