NBA Recap: Cleveland hard onderuit in Portland

AllenCrabbe

De Cleveland Cavaliers hebben vannacht een heel pijnlijke nederlaag geleden. In Portland ging de ploeg van David Blatt met 105-76 onderuit bij de Trail Blazers. Het betekende de tweede nederlaag op rij voor de koploper van de Eastern Conference.

De wedstrijd was eigenlijk na één kwart al beslist. De Cavaliers noteerden zeven turnovers in het eerste kwart en keken na twaalf minuten al tegen een achterstand van 22 punten aan (34-12). Alles wat mis kon gaan, ging ook mis. Portland zou uiteindelijk ook in het tweede en derde kwart meer punten scoren. Cleveland had in totaal zeventien turnovers tegenover maar negen van Portland. Het werd vannacht 105-76.

Allen Crabbe werd met 26 punten de topscorer aan de kant van de Trail Blazers. De guard raakte vier van zijn zes driepunters. C.J. McCollum speelde ook een goede wedstrijd. Hij noteerde zestien punten, zes assists en vier rebounds.

Het was niet de avond van LeBron James. De meervoudig Most Valuable Player van de NBA eindigde de wedstrijd met slechts twaalf punten. Daarnaast was hij goed voor vijf assists en vier rebounds. De superster raakte vier van zijn dertien pogingen. Verder raakte hij geen enkele driepunter. Kevin Love (13), Matthew Dellavedova (10) en Richard Jefferson (10) zetten ook dubbele cijfers op het scorebord.

Tweede zege 76ers
De Philadelphia 76ers hebben vannacht weer eens een overwinning geboekt. In Phoenix werden de Suns met 104-111 verslagen. Isaiah Canaan had met 22 punten, vier rebounds en drie assists een heel belangrijk aandeel in de zege. Ook Nerlens Noel speelde goed. De center had een double-double met veertien punten en elf rebounds. De 76ers hebben nu een record van 2-30. Zowel thuis als uit werd er een keer gewonnen.

Drummond weer ijzersterk
Andre Drummond speelde vannacht opnieuw een ijzersterke wedstrijd. De center van de Detroit Pistons noteerde 22 punten en 22 rebounds. Het was alweer de vijfde keer dit seizoen dat Drummond het voor elkaar kreeg om minstens twintig punten en twintig rebounds te noteren. Saillant detail: de enige speler die dit seizoen ook een 20/20-wedstrijd had, was Dwight Howard. Hij deed het ‘slechts’ één keer. Het goede optreden van Drummond was niet genoeg voor de overwinning. De Boston Celtics versloegen Detroit vannacht met 99-93. Avery Bradley werd met achttien punten topscorer aan de kant van Boston.

17-0
De San Antonio Spurs zijn dit seizoen onverslaanbaar in het eigen AT&T Center. De ploeg van coach Gregg Popovich won vannacht alweer de zeventiende thuiswedstrijd van dit seizoen. San Antonio was met 101-86 te sterk voor de Denver Nuggets. Kawhi Leonard blonk opnieuw uit. De small forward noteerde twintig punten, vijf rebounds, vijf assists en twee steals. Tim Duncan en Manu Ginobili kregen rust. De Spurs zijn overigens niet het enige ongeslagen team in eigen huis. Ook de Warriors hebben nog geen thuiswedstrijd verloren. Zij zijn 14-0 in de Oracle Arena.

Washington Wizards @ Brooklyn Nets: 111-96
Toronto Raptors @ Milwaukee Bucks: 111-90
Memphis Grizzlies @ Charlotte Hornets: 92-98
Miami Heat @ Orlando Magic: 108-101
Houston Rockets @ New Orleans Pelicans: 108-110
New York Knicks @ Atlanta Hawks: 98-117
Boston Celtics @ Detroit Pistons: 99-93
Indiana Pacers @ Minnesota Timberwolves: 102-88